NAJNOVIJA VEST: Kokoškov DOVODI i novog IGRAČA u reprezentaciju!

Centar Finiksa Frenk Kaminski mogao bi da obuče dres Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla je neočekivano da dobije veliko pojačanje pod obručom u vidu sjajnog centra Finiks sansa Frenka Kaminskog juniora (26, 213).

Bivši selektor Orlova Aleksandar Đorđević propustio je priliku da ga kontaktira i pita za eventualni nastup, jer je imao stav da ne želi strance, ali novi kouč Igor Kokoškov neće napraviti tu grešku.

Američki mediji puni su hvale za ovog momka koji vuče srpsko poreklo s obzirom na to da mu je deda s majčine strane s ovih prostora.

Dok ga legendarni Čarls Barkli poredi sa Dirkom Novickim, ostali su složni u mišljenju da Kaminski Junior umnogome podseća na Divca. Iako trenutno igra na poziciji krilnog centra, Frenk sjajno pokriva i poziciju petice zbog visine od 2.13 centimetara i 110 kilograma koliko ima.

Kokoškov je za košmagazin otkrio da razmišlja o Kaminskom.

– Baš sam ga spominjao jednoj novinarki Kingsa i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane.

– Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro – rekao je Kokoškov bivši trener Finiks Sansa.

Kaminski ove sezone igra u proseku 24 minuta i ima 10,9 poena po meču i 5,6 skokova.

Takođe Kokoškov je u intervjuu dopisnicima RTS-a iz Čikaga najavio da će biti razmatran veliki broj igrača.

– Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA. Svi će biti ravnopravni. Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja – rekao je Kokoškov, skromno dodavši da se „ne počinje ništa novo“.