NAJVEĆI OD SVIH: Nole ili Nadal, zna se RASPORED!

Na turniru nastupa osam najboljih tenisera.
Za vrhunske tenisere ostao je još jedan turnir ove sezone, ali najjači mogući. Na zvršnom Mastersu u Londonu učestvuje osam najboljih igrača na svetu i poznato je ko će igrati sa kim u preliminarnoj rundi. Novak Đoković će u grupi koja nosi ime Bjern Borg odmeriti snege sa Rodžerom Federerom, Dominikom Timom i Mateom Beretinijem, dok će u Andre Agasi grupi biti Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksander Zverev.

Po prvi put osam igrača koji nastupaju na Završnom mastersu su sa jednog kontinenta – naravno iz Evrope. Posle takmičmičenja po grupama, gde igra svako sa svakim, dva prvoplasirana idu u polufinale.

Ono što je još zanimljivije tek po završetku turnira biće poznato ko će kao broj jedan na odmor. Rafa trenutno ima 640 bodova više od Srbina, koji je bez prvog mesta ostao zahvaljujući tome što su pred poslednji turnir u sezoni obrisani prošlogodišnji bodovi iz Londona. Ipak, to i nije mnogo ako se zna i da je moguće sakupiti 1.500 bodova (uz sve pobede) na ovom turniru.

Titulu brani Aleksandar Zverev koji je prošle godine u odlučujućem meču savladao Đokovića. Naš teniser ima pet trofeja na završnom Mastersu, ali nije slavio u poslednje tri godine iako je dva puta bio akter odlučujućeg meča. Federer je šest puta pobedio (poslednji put 2011, ali vezao tri poraza u finalu), dok Nadal još nijednom nije poneo trofej sa poslednjeg sezonskog Mastersa.

Leading the pack in 2019 👀Well played, Dominic Thiem 👏

Publiée par ATP Tour sur Lundi 28 octobre 2019

Interesanto je da u ovoj sezoni najviše titula ima Dominik Tim (pet), dok jednu manje imaju Đoković, Nadal, Federer i Medvedev.