NEMA ŠALE: Ovo NIJE smelo da se DESI!

Partizan nije nastavio niz pobeda.

Košarkaši Partizana poraženi su od Venecije u Štark areni i to im je prvi neuspeh u Evrokupu ove sezone. Posle meča je strateg crno-belih Andrea Trinkijeri objasnio da nije ljut na svoje igrače, ali je ipak u jednom trenutku rekao da je to bila sramota od utakmice.

Odmah posle utakmice Trinkijeri je izneo prve utiske.

– Imali smo nizak nivo energije, nismo stvorili šansu da pobedimo. Ovo je jedna od onih noći kada sve pokušavate, a ništa ne upali. Da li sam šokiran? Šokiraju smrt, bolest, nešto što se dogodi deci. Ono što se dešava u košarci ne šokira. Nismo dobro čitali prostore u njihovoj odbrani, bili smo loši i u odbrani i u napadu – rekao je Italijanski stručnjak nakon meča.

Zatim je šef stručnog štaba Parnog valjka malo dublje analizirao igru svog tima.

– Nismo imali koncentraciju, pristup igri, nismo znali kako da koristimo faulove, kako da čitamo mis-meč situacije. Bila je sramota od utakmice, ali… Ali! Mislim da ovakva utakmica, koja je bila loša, ne može da obriše sve druge stvari koje smo uradili. Ako smo pametni, shvatićemo poruku, ako nismo i tada ćemo shvatiti, ali na teži način.

Na kraju je istakao da nije ljut na svoje igrače.

– Ovakve utakmice se dese, ja ih nisam imao mnogo, ali sam ih i imao. Kao da smo se našli jutros i rekli, ‘ajde, idemo na basket da vidimo kako će to da izgleda. Ovo nije slika naše ekipe. Nisam ljut, žao mi je. Ovi igrači su svašta prošli u proteklih mesec i po dana i nisu zaslužili ovakvu utakmicu. Desilo se. Ako mislite da ću sa pištoljem ući u svlačionicu… Neću. Znam da smo bili loši, znam da nam je protivnik bio dobar. Znam gde želimo da idemo, znam i kako želimo da idemo. Biće ovakvih situacija u sezoni, ali ćemo imati i utakmice kao u Veneciji, sa Lokomotivom, u Limožu… To je tako, nemamo vremena da treniramo, moramo da izmišljamo svašta na utakmicama, danas nismo izmislili ništa – poručio je Trinkijeri.

Ipak, iako su poraženi od Italijana, crno-beli su i dalje prvoplasirani u grupi B Evrokupa.