NEVEROVATNO: Posle Jokića i on OBARA sve rekorde!

Ruši sve pred sobom.

Luka Dončić, slovenački reprezentativac i as Dalasa, nastavlja da pomera granice u NBA košarci U pobedi Dalas Meveriksa nad Golden Stejtom upisao tripl-dabl, meč je završio sa 35 poena uz 10 skokova i 11 asistencija.

Do impresivnih brojki Dončić je došao posle 25 minuta i 30 sekundi provedenih u igri. Nikada nikome nije trebalo tako malo vremena da stigne do tripl-dabla. Već posle prve četvrtine Luka Dončić je na kontu imao 22 poena, uz pet skokova i isto toliko asistencija. Pogodio je tada već pet trojki i jasno stavio do znanja da će uništiti Voriorse.

Slovenac je stigao do sedmog tripl dabl u sezoni, što je najviše za jednog igrača u prvih 14 mečeva sezone još od Oskara Robertsona, koji je imao 11 u sezoni 1961/62! Upravo je legendarnog Robertsona prestigao Dončić u trećem rekordu koji je oborio za veče, jer je do sada on držao rekord kao najmlađi igrač koji je ostvario uzastopni tripl-dabl sa najmanje 35 postignutih poena. Taj rekord sada ide u ruke Slovenca, koji će 21 godinu da napuni 28. februara 2020. godine.

Trenutno Dončić postiže prosečno 29.9 poena, 10.7 skokova i 9.4 asistencije i među pet je u poenima i asistencijma i jedini je koji je u top 15 u sve tri kategorije.