NOLE ZAPOČINJE PROMENE: Sastaje se sa Nadalom i Federerom!

Isplivalo.
Novak Đoković, drugi reket sveta, najavio je ozbiljne razgovore sa Rafom Nadalom i Rodžerom Federerom oko statusa Dejvis kupa i ATP kupa. On smatra da će konačno mišljenje Saveta igrača biti formirano tek u januaru, kada oba takmičenja budu gotova, a presudan će biti stav takozvane „velike trojke“.

– Nisam razgovarao o ovome sa Rafom i Rodžerom jer je odluka donešena ranije. Kao što je poznato, ITF i Kosmos odlučili su da promene format. ATP je osnovao njihovo kup takmičenje koje ćemo videti u januaru. Tako da je već bilo jasno kakva je situacija.

– Videćemo kakva će biti situacija u Australiji sa ATP kupom. Mislim da će to biti uspešno jer će mnogi vrhunski igrači biti tamo, takmičenje je pre Australijan Opena. Vreme je, u svakom slučaju, da čelnici ATP i ITF popričaju u svemu – izjavio je Novak.

Smatra da će sastanak „trilaterale“, tačnije članova takozvane „velike trojke“ biti takođe bitan, iako oni nisu ti koji odlučuju.

– Pričaću sa Rodžerom i Rafom i zatražiti njihovo mišljenje, svakako. Mi smo deo Saveta, iako ne donosimo odluke. Ljudi misle da smo nas trojica ti koji donose odluke u tenisu, što nije istina. Naravno, naša mišljenja su na ceni, ali kako je sve struktuirano, Odbor ATP, naravno i druga tela, kao i njihove vođe su ti koji donose odluke – zaključio je Đoković.