ODLIČNA IGRA: Zvezdin NEPREŽALJENI napadač vodio Srbiju do pobede sa 3 GOLA!

Ubedljiva pobeda izabranika Ilije Stolice.
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Estoniju na Čairu rezultatom 6:0 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Orlići su na poluvremenu već imali prednost od 3:0 zahvaljujući golovima braće Ilić, Luke i Ivana, a u strelce se u prvom delu upisao i Dejan Joveljić. Napadač Ajntrahta je u drugom poluvremenu još dva puta zatresao mrežu i tako došao do het-trika, a konačan rezultat jepostavio Slobodan Tedić u samoj završnici.

Srbiju je u vođstvo doveo Luka Ilić u 12. minutu, a prednost je udvostručio Dejan Joveljić osam minuta kasnije. Na 3:0 je povisio Ivan Ilić sedam minuta pre kraja poluvremena i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Joveljić je do het-trika došao pogocima u 52. i 61. minutu, a konačnih 6:0 je postavio Slobodan Tedić minut pre kraja meča.

SRBIJA – ESTONIJA 6:0

STADION: Čair (Niš)

SUDIJA: Nejtan Verbomen (Belgija)

STRELCI: L. Ilić 12. Joveljić 20. 52. 61. I. Ilić 38. Tedić 89.

SRBIJA: M. Ilić – Marković (od 58. Terzić), Veselinović, Mašović, I. Ilić – L. Ilić (od 74. Birmančević), Petrović (od 58. Topić), Nišić – Adžić (od 74. Gavrić), Joveljić (od 64. Tedić), Stuparević. Selektor: Ilija Stolica.

ESTONIJA: Nom – Kaos, Sepik (od 77. Rosalu), Lip, Jarvelaid – Usta (od 46. Vaherna), Somets, Pom, Uljanov (od 77. Jarviste) – Ojgus (od 86. Edur) – Reinkort (od 74. Utgof). Selektor: Igor Prins.

Orlići su se ovom pobedom vratili u igru za plasman na Evropsko prvenstvo, a na pola puta se nalaze na četvrtom mestu na tabeli sa četiri boda manje od prvoplasirane Rusije.