ODLIČNO: Partizan SLAVI posle OVOGA!

Iznenađenje. Košarkaši Limoža slavili su nad Tofašom rezultatom 91:82 u šestom kolu Evrokupa. Francuski tim je pre početka ovog kola imao samo jednu pobedu i u goste im je došla neugodna ekipa Tofaša sa skorom od 3:2 i željom da sustigne Veneciju koja je na drugom mestu sa četiri pobede.

Od samog starta se videlo da je Limož vrlo motivisan i da imaju na umu samo jednu stvar – pobedu. Ubacili su 30 poena u prvoj četvrtini i nagovestili rezultatsku „katastrofu“.

Do poluvremena se ta prednost pretvorila u dvocifrenu, pa se na „veliki odmor“ otišlo sa rezultatom 49:38 u korist Limoža. Po povratku na parket, turski tim se malo „opasuljio“, smanjili su greške i četvrtinu pripisali sebi.

Imali su samo nadu u poslednjem kvartalu, ali je Limož i to ugasio. Dodali su gas kada je to bilo najpotrebnije, pa su uspeli da zabeleže pobedu broj dva i ostanu u trci za drugu fazu, pritom dodatno zakomplikovavši situaciju u grupi B.

Semaž Kriston je ponovo briljirao sa 19 poena, Ugo Invernici je postigao 16, a Brajan Konklin 15. U redovima Tofaša, Met Lodžeski je podsetio na svoje slavne dane sa 21 poenom, dok ga je Semi Mehija ispratio sa 17 poena.