OTKAZ: Poraz ga je KOŠTAO posla!

Kako smo i napisali jutros, u pitanju su sati. Šta će se dalje dešavati.

Arsenal je izdao saopštenje koje je potpisao sin vlasnika Džof Krenke. U njemu se navodi zahvalnost Unaju Emeriju, ali i odluka kluba da sa njim raskine ugovor.

Klupa je ponuđena asistentu i treneru druge ekipe, Frediju Ljungbergu, koji će je prihvatiti i voditi Arsenal protiv Noriča i sve dok se ne nađe stalno rešenje.

Šveđanin nema samostalnog iskustva, ali radi se o Arsenalovoj legendi…

„Uvereni smo da će nas Fredi odvesti u pravom smeru. Što se tiče novog trenera, pregovori su u toku i obavestićemo vas kad bude gotovo“, rekao je Krenke.

Amerikanac nije pominjao imena, Poketino je nerealna meta, kao i verovatno Alegri, a Nunjo Espirito Santo bi prihvatio, ali tek u junu.

Arsenal nema mnogo vremena pred Božićno ludilo, ali ni mnogo opcija. Moguće je da dovede privremenog trenera, nekog iskusnijeg kako bi prevazišli trenutne probleme i da čeka do leta.

Emeri je imao ugovor do kraja godine, pripašće mu oko 5 miliona evra zbog otkaza, prošle godine je doveo tim do finala LE, takmičenja koje je tri puta osvajao sa Seviljom, ali je izgubio od Čelsija, nisu uspeli da se vrate u Ligu šampiona.

Kupovine Pepea, Luiza i Tirnija su raspalile optimizam među navijačima, sezona je dobro počela, ali je Arsenala sedam mečeva u svim takmičenjima bez pobede, rasipa bodove pa je sada daleko i od četvrtog mesta.

U svakom slučaju, liči na još jednu tužnu godinu, ali videćemo ko će sesti na klupu i pokušati da promeni tok sezone.