POTVRĐENO: Partizan PLAĆA 2 miliona za NJEGA!

Napadač crno-belih je interesantan mnogim klubovima, a Rimljane najviše kopka želja rivala iz Serije A

U danu kada su čelnici Rome napustili Beogradi i vratili se u Rim, Umar Sadik je sa tri gola protiv Javora postao najbolji strelac Superlige. Fudbaler, koji je pod važećim ugovorom sa “vučicom”, u Humskoj je privukao pažnju mnogih klubova i bio je, uz Strahinju Pavlovića, jedna od tema sastanka čelnika dva kluba u četvrtak popodne.

Konkretno, Partizan bi da otkupi Sadika od Rome narednog leta i to za propisanu sumu od 1.600.000 evra, koja bi bila isplaćivana u tri godine i samim tim ne bi finansijski predstavljala teret za crno-bele.

Italijani, pak, prate razvoj situacije, postali su svesni da Sadiku ide veoma dobro u Partizanu, da je već sredinom oktobra premašio učinak u odnosu na sve dosadašnje klubove i da za Nigerijca postoji veliko interesovanje.
Konretno, čelnike Rome „kopka“ interesovanje rivala iz Italije – Napolija, čiji predstavnik je nedavno boravio u Beogradu i susreo se sa čelnicima Partizana. Iz tog razloga su verovatno neodlučni u stavu da li će dozvoliti crno-belima da aktiviraju klauzulu o pravu preče kupovine (stavka u ugovoru između dva kluba) ili će posle isteka pozajmice da povuku igrača nazad u svoje redove i onda donose odluke.

Nije nikakva tajna da pored Napolija i Astana već duže vreme pritiska agente napadača – Ivicu Pavlovića i Paola Buzarda, koji je takođe boravio u Beogradu sa delegacijom Rome, da privole Sadika već narednog leta da prihvati
ponudu iz Kazahstana.

Javio se i jedan klub iz Kine sa ponudom od 3.500.000 evra, takođe i iz Španije… I sve to pravi malu zbrku, ali ne utiče na stav i želju crno-belih da otkupe Sadika i da kasnije oni budi ti koji će profitirati na njegovom transferu.
Ima logike, jer Partizan ga i razigrao za kratko vreme, ali će i crno-beli i agenti igrača morati pre svega da ubede Italijane da je to najbolja solucija za sve tri strane.