POTVRĐENO: Srbija DOMAĆIN SP-a 2022!

Velika čast ukazana je našem Savezu od strane Svetske atletske federacije, u pitanju je dvoranski šampionat.
Veliki dan za srpsku atletiku i Srbiju, možemo ga okarakterisati kao jedna od najznačajniji u novijoj istoriji, s obzirom na to da je naša zemlja, grad Beograd i Atletski Savez – dobio organizaciju Svetskog dvoranskog atletskog šampionata 2022. godine!

Ranije danas su se zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor ovog saveza Slobodan Branković sastali u Monte Karlu sa predsednikom Svetske atletske federacije Sebastijanom Kouom, a povodom kandidature Beograda za organizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine.

Vesić je pre toga sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije imao niz sastanaka sa članovima Odbora koji odlučuju o kanditaturi Beograda, kako bi ih ubedio da srpska prestonica zaslužuje organizaciju tako velike smotre. Grad Beograd je imao posebnu prezentaciju svih svojih mogućnosti.

– Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67, tako da imamo sve uslove da budemo domaćini ovog svetskog sportskog spektakla – rekao je Vesić.