REZULTAT DERBIJA: Zvezda precrtala Dzejmsa Gista

Teška vremena za Crvenu zvezdu. Srpski šampion je prošle sedmice poražen od Asvela u okviru osmog kola Evrolige, sinoć je usledio neuspeh u prvom večitom derbiju, a uskoro bi tim Andrije Gavrilovića mogao da ostane bez najvećeg letnjeg pojačanja Džejmsa Gista.

Nekadašnji košarkaš Partizana i legendarni centar Panatinaikosa igra daleko ispod nivoa u poslednje vreme. Bio je neporepoznatljiv u sudaru sa Asvelom i izgubio direktne duele sa centarskom linijom tog kluba, a i na večitom derbiju je odigrao ispod svih očekivanja. Postigao je svega šest poena.

Prema poslednjim informacijama jedan od najboljih pik and rol centara u Evropi nije otputovao sa ekipom za Berlin, gde će naš predstavnik sutra odmeriti snage sa Albom. Nema zvaničnih informacijama o povredi, pa je vrlo verovatno da je trener Andrija Gavrilović udarip „packu“ Gistu koji je na Malom Kalemegdanu godišnje zarađuje 580.000 evra.

Posle sjajnih osam sezona u dresu Panatinaikosa Džejms Gist je ovog leta stigao u Beograd na insistiranje bivšeg trenera Milana Tomića. Na početku sezone je bio najkonstantniji i najbolji košarkaš Crvene zvezde. Nosio je tim na Superkupu Evrolige u Zagrebu, imao je još nekoliko sjajnih izdanja. Međutim, timski pad najviše je uticao na njega.

Crvena zvezda je u vrlo nezahvalnoj situaciji. Tim je u seriji poraza, jasno je da ima velikih problema u organizaciji igre pošto Lorenco Braun nije ispunio očekivanja. Van protokola je Derik Braun, a sada je iz tima ispao i Džejms Gist. Videćemo hoće li crveno-beli uspeti da se oporave.