ŠANSA ZA ZVEZDU: Igrači OTPUŠTAJU trenera!

Veliko nezadovljstvo skupo plaćenih zvezda.
Gvozdena disciplina i mnogo, mnogo rada, trenerski je moto Svetislava Pešića koji mu je uz strategijske moći doneo gotovo sve trofeje koje su u košarci mogu osvojiti. Od svojiih postulata legendarni Kari nikad ne odustaje, pa ni u Barseloni koja ove sezone ima tim satkan od skupocenih zvezda koje su dovedene da osvoje Evroligu.

To se očigledno ne dopada svima, pa „Marka“ javlja da je došlo do raskola u svlačionici zbog animoziteta koji postoji prema našem strategu još od prošle sezone. Ne navodi sve detalje iz svlačionice, ono što vide na terenu je bilo dovoljno za sve ove detalje o frci u Barsi.

– Iako Barselona predvodi Evroligu sa skorom od pet pobeda i jednim porazom, situacija u svlačionici daleko je od idealne. Animozitet prema Pešiću je sve veći. I to ne samo među onima koji ga poznaju iz prošle sezone, već i od igrača koji su tek stigli u klub. Novima je trebalo malo vremena kako bi se uvereili da stvarnost čak nadmašuje negativne komentare igrača koje je ranije trenirao – stoji u tekstu madridskog lista koji objašnjava šta je to izludelo igrače Barselone kada je u pitanju Pešić.

Tu se ne zaustavljaju, već opisuju kako se oseća svaki igrač ponaosob.

– Mnogo je nezadovoljnih. Jedan od tih je Oriola, koji je u finalu Svetskog prvenstva zaustavio Luisa Skolu, a sada gotovo i da ne igra. Drugi poput Šmitsa ne dobijaju ni mrvice. Problem za Pešića je što je u sukobu i s onima koji najviše igraju. Jasno se na licima igrača vidi koliko su nezadovoljni Pešićem. Čak je pomalo ružno videti kakve gestikulacije pravi najveća zvezda Mirotić dok Pešić daje savete na tajm-autu. I nije jedini – piše u članku „Marke“.

„Marka“ zaključuje da u klubu i dalje veruju Pešiću, ali znaju za probleme.

– Ako je suditi prema licima igrača Barcelone, Pešić je već prestao da bude trener. Klub je znao da opasnost od toga postoji, ali i dalje veruje Pešiću. Višemilionski projekat može da prodadne jer požar nije ugašen na vreme.