SPISAK SE ZNA: Kokoškov SPREMAN sa njima da IDE na OI!

Čeka se novi spisak!

Novi selektor košarkaša Srbije, Igor Kokoškov, najavio je za RTS veliki spisak reprezentativaca za prvo okupljanje!

On je u intervjuu dopisnicima RTS-a iz Čikaga najavio da će biti razmatran veliki broj igrača.

– Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA. Svi će biti ravnopravni. Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja – rekao je Kokoškov, skromno dodavši da se „ne počinje ništa novo“.

– Nastavlja se kontinuitet. Treneri i selektor su samo servis nacionalnog tima. Moje je da pomognem da se nastavi put razvoja i uspeha koji je tim imao u proteklim decenijama – istakao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Otkrio je selektor kako je bilo pregovarati oko dolaska.

– Situacija sa Skariolom, koji je iz Toronta išao u Španiju, nama je pomogla. Sve to je išlo na ruku, velika pomoć generalnog menadžera Vlade Divca i Peđe Stojakovića. Imam veliku zahvalnost Kingsima na razumevanju, to je velika stvar za mene lično i Kingse kao organizaciju – zaključio je Kokoškov, iza kog je zanimljiva životna priča, koju reportažno možete pogledati iz njegovog rodnog mesta, Banatskog Brestovca.