USKORO: NBA zvezda će NASTUPATI za Srbiju?!

Priča koja se iznenada pojavila.
Veliku pažnju u srpskoj košarkaškoj javnosti izazvala je informacija da bi centar Finiks Sansa Frenk Kaminski mogao da obuče dres reprezentacije Srbije.

Kaminski ima srpke korene, ali je novi selektor Orlova Igor Kokoškov objasnio da je ova priča na dugačkom štapu.

– Ja sam zaista vrlo, vrlo dosadan za medije, jer ja se zaista, to je stvar mog vaspitanja i sportskog i privatnog, ne bavim ekskluzivitetima. Nažalost, nekad jedna poluinformacija može da bude mnogo važnija od istine. Kaminski… Ja ne znam tu situaciju, to je jedno od pitanja, koje mi je postavljeno u relativno dugom intervjuu, koje je izvučeno iz konteksta kao ekskluzivitet i bombastičan naslov. A odgovor, ja bih rekao ovako… Svako ko ima zvanično zakonsko pravo, ko ima srpski pasoš, dobar je košarkaš, ima talenta i kvalitet, potencijalni je reprezentativac – rekao je Kokoškov za Glas Amerike.

Selektor Srbije je zatim dodao.

– Nemamo nikakav zvaničan kontakt sa Kaminskim, imamo našeg trenera Darka Rajakovića tamo (u Finiksu, prim.aut.) i on će verovatno imati taj kontakt, da vidimo gde je, šta je itd, ali kažem, to je nešto što je u ovom trenutku vrlo apstraktno. U jednom trenutku ćemo napraviti inicijalni kontakt i videti koliko je to realno.