VREME JE: Igrači od KOJIH se očekuje da POBEDE!

Bila je to noć koja se ne zaboravlja.
Pre tačno godinu dana, 6. novembra 2018. godine, fudbaleri Crvene zvezde su na stadionu „Rajko Mitić“ srušili tadašnjeg vicešampiona Evrope, a danas na istom mestu će gostovati aktuelni viceprvak Starog kontinenta Totenhem.

Crvena zvezda će večeras od 21 čas dočekati Totenhem u utakmici četvrtog kola grupne faze Lige šampiona, a pre 365 dana je u Beogradu pao Liverpul rezultatom 2:0. Tada je ekipa Vladana Milojevića do pobede došla zahvaljujući raspucanom Milanu Pavkovu koji je golovima u 22. i 29. minutu utabao put ka pobedi svom timu.

Strateg crveno-belih Vladan Milojević je tada na teren od prvog minuta poslao sledećih 11 fudbalera:

Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Rodić – Jovančić, Krstičić – Ben, Marin, Srnić – Pavkov.

Sa klupe za rezerve su u igru ušli Gobeljić, Čaušić i Jovičić.

*Podebljana su imena igrača koji su i dalje u Crvenoj zvezdi, a podvučeni su oni koji nemaju pravo nastupa protiv Totenhema*

Dakle, devetorica fudbalera koji su srušili aktuelnog šampiona Evrope su i dalje među crveno-belima, ali El Fardu Ben i Branko Jovičić nisu licencirani za takmičenje u Ligi šampiona, pa Vladanu Milojeviću na raspolaganju ostaju sedmorica igrača koji znaju kako se ruše engleski velikani. To su Milan Borjan, Miloš Degenek, Marko Gobeljić, Milan Rodić, Dušan Jovančić, Marko Marin i Milan Pavkov.

U nastavku se možete prisetiti najzanimljivijih detalja sa prošlogodišnje utakmice Crvene zvezde i Liverpula na Marakani.

Posle prvog kruga takmičenja u grupnoj fazi Lige šampiona, Crvena zvezda se nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa bodom manje od Totenhema.