ZNA SE: Partizanu POBEDA, Zvezda nema ŠANSE večeras!?

Sve je počelo od onog duela u Kupu Koraća, kada je Partizan formalno bio u ulozi domaćina…

Prvi put u novoj sezoni, a poslednji u ovoj kalendarskoj godini, večeras se sastaju Partizan i Crvena zvezda.

Za promenu, večerašnji dvoboj gledaćemo u “Štark Areni“, našoj najvećoj dvorani, pa se očekuje i mnogo veći broj gledalaca nego ranije, pogotovo što je Partizan dozvolio prodaju karata i za gostujuće navijače.

Meč počinje u 20 časova, uz direktne TV prenose na “Areni Sport“ i O2 TV, a ni jedni ni drugi neće moći da nastupe u najjačim sastavima. Partizan će morati bez Korija Voldena i mladog Uroša Trifunovića, Zvezda bez Derika Brauna i Stratosa Perperoglua.

Ako se osvrnemo na prethodne duele Partizana i Crvene zvezde od početka ove godine u kojima je Partizan bio domaćin, ono što je najuočljivije jeste to što su sve utakmice bile veoma uzbudljive, do poslednjih sekundi rezultatski neizvesne i rešavane su “na jednu loptu“.

Partizan je formalno bio domaćin u finalu Kupa Radivoja Koraća 17. februara, kada je slavio sa 76:74, a čovek odluke bio je Džok Lendejl.

Potom, 30. marta, u polufinalu plej-ofa ABA lige, crno-beli su slavili pred svojim navijačima u “Pioniru“ sa 70:67, a slično je bilo i u drugoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije, kada je Zagorac doneo pobedu Partizanu od 73:72.

Prethodni meč ova dva rivala bio je onaj duel posle kog je Zvezda odbranila titulu prvaka Srbije. Odigran je 17. juna, opet uzbudljiva završnica, ali ovoga puta su crveno-beli imali svog heroja Bilija Berona, koji je poentirao za konačnih 76:75, uz primedbe iz Partizana na broj koraka koji je Beron tom prilikom napravio.

Nadamo se da večeras sudije neće biti u prvom planu, da će meč proteći u sportskoj atmosferi, pa ako sve bude začinjeno još jednom uzbudljivom završnicom, verujemo da nećete imati ništa protiv…