ŠTA ĆE REĆI NAVIJAČI: Partizan SPREMA rasprodaju STRANACA!

Crno-beli su imali zakazane pregovore sa nekolicinom klubova, koji su želeli talentovanog vezistu, ali je pandemija sve zaustavila, te razmišljaju o drugim rešenjima

Da su nekim slučajem u Partizanu mogli da predvide šta će se na svetskom fudbalskom tržištu dogoditi početkom 2020. godine, usled korona virusa, verovatno bi već tokom minulog zimskog prelaznog roka povukli neke poteze, odnosno pozitivno odgovorili na ponude za pojedine fudbalere u timu.

Ovako, pandemija je zaustavila kompletan sport na planeti, pa i fudbal u kome se vrti i najviše novca, a crno-belima u značajnoj meri pokvarila planove poslovanja i transfera za naredno leto, te će, po svoj prilici, morati da se primenjuju drugačiju strategiju.

Konkretno, Partizan je zbog pandemije najviše izgubio u pregovorima za supertalentovanog Filipa Stevanovića, koji je bio “na radaru” nekolicine evropskih klubova.

Vunderkind kluba iz Humske je bio ubedljivo najtraženiji fudbaler u proteklom periodu, sa konkretnom, višemilionskom ponudom Nice, koja je na stolu stajala od novembra.

Pride, nekolicina klubova iz Italije i Španije, koje su i najteže pogođene zemlje korona virusom, i to onih najvećih, zakazali su pregovore sa crno-belima tokom marta i aprila u želji da angažuju Stevanovića.

No, kada se situacija u pomenutim zemljama otrgla kontroli i poprimila razmere katastrofe, svi sastanci u vezi sa mladim fudbalerom su otkazani do daljeg, te klub iz Humske očito mora da prvi drugačiju strategiju.

Arapi ponovo u modi?

Šta to konkretno znači? Dobra okolnost u nevremenu po crno-bele svakako je činjenica da su tokom zime imali i primamljive ponude za strance, konkretno Umara Sadika i Sejdubu Sumu i to iz arapskih zemalja.

Zimus je klub iz Humske glatko odbio ponude, jer je želeo da sačuva tim za letnje kavlifikacije, a bio je finansijski bezbrižan usled prodaje Strahinje Pavlovića Monaku. Ipak, ovoga puta su okolnosti vanredne, te se ponovo gleda ka istoku.

Kako je taj deo sveta mnogo manje izložen korona virusu, a interesovanje za pomenuti dvojac nije jenjavalo u minula tri meseca, lako bi moglo da se dogodi da Partizan ipak odluči da proda Sadika i Sumu narednog leta, iako to nije bio plan, kako bi klub normalno živeo, kao uostalom i proteklih meseci.

To je, naravno, samo jedna od ideja, inicirana novonastalom situacijom, od čijeg trajanja će najviše i zavisiti potezi koje će povlačiti crno-beli.

Za sada pomenuti transfer Pavlovića obezbeđuje potrebni mir u Humskoj, ali bi svakako Partizanu najviše odgovaralo da se korona virusu što pre „stane na rep“ i da se evropska tržišta što pre vrate u normalu, jer onda ne bi ni morao da se poteže „plan B“.