INTER POTVRDIO: Drugi DOLAZAK na zahtev Kontea!

Još jedan kamen u Konteovom mozaiku, posle Hakimija. Šta je sledeće?

Nakon Hakimija koji je za 40 miliona stigao iz Reala, tačnije iz Dortmunda gde je bio dve godine na pozajmici, Marota je završio još jedan veliki posao.

Sve je dogovoreno, ništa od želje Sandra Tonalija da zaigra za Milan, Breša se dogovorila sa Interom. On će na pozajmicu sa obaveznim otkupom od 35 miliona evra narednog leta. Naravno, i pozajmica će biti plaćena, pa će transfer biti blizu 40 miliona koliko je tražio predsednik „Rondinela“ Masimo Ćelino.

U ponedeljak će agent mladog reprezentativca Italije i po mnogima Pirlovog naslednika stići u Milano da potpiše ugovor, tačnije da utanači poslednje detalje, a već se zna da će Tonali primati godišnje 2.5 miliona evra i potpisati ugovor na četiri godine.

Radi se o velikoj nadi italijanskog fudbala, želeo ga je i Juve, ali se odlučio za Artura iz Barselone.

Tonali je bio na meti PSŽ, ali je bio jasan da želi da ostane u domovini.

Šta je sledeće za Inter?

Čekaće rasplet oko Lautara, Konte želi i Džeka, kao i levog beka, moguće Firpa iz Barselone, i „mišiće“ u veznom redu. Na meti je Ndombele, a još nije odustao od Vidala.

I odbrana će doživeti promene, Godin odlazi, Škrinjar se nije uklopio u 3-5-2, pa se sada pominju Umtiti, Izo, Kumbula iz Verone.

Takođe, ako odu i Lautaro i Škrinjar to će uneti veliki novac u kasu i omogućiti da eventualno stigne Kante iz Čelsija ili Milinković-Savić, mada su za to male šanse.

Konte je tražio od Marote da nađe dogovor sa preporođenim Aleksisom Sančezom koji ima ogroman ugovor sa Junajtedom.