PAO DOGOVOR: Uslovi POD kojim SMS napušta Lacio!

Lacio i Milinković Savić postigli dogovor…

Sergej Milinković Savić je uvek goruća tema na Apeninima, a nova vest je da ni Lacio ni igrač neće razmatrati ponude niže od 80.000.000. evra, preneo je rimski list La Repubblica. Prvi čovek kluba iz italijanske prestonice ima ozbiljne adute da drži ovako visoku cenu za srpskog internacionalca. Jedan od glavnih, pored neospornog kvalitea, jeste i Sergejev ugovor koji ističe tek na leto 2024. godine.

Uz Ćira Imobilea srpski vezista je svakako najzaslužniji što će Nebeskoplavi sezonu završiti na jednoj od pozicija koje vode u Ligu šampiona, najverovatnije na četvrtoj. SMS je tokom sezone odigrao 40 takmičarskih utakmica, zabeleživši sedam golova i isti broj asistencija, uz naglasak na to da je prethodnih sezona jedan od nosilaca igre ekipe sa Olimpika.

Nekadašnji igrač Genka uvek je u uskom fokusu evropskih velikana kada se bliže prelazni rokovi. Spisak interesenata nikada nije kratak. Mančester Junajted, Pari Sen Žermen, Juventus i Inter, sve su to klubovi koji se redovno pominju kao novi poslodavci Sergeja Milinković Savića. Jasno je da se radi o kondidatima čija je platežna moć takva da bi mogli da odgovore na zahteve Lacija i samog fudbalera.

Pre dva dana najskuplji srpski vezista naglasio je da ne ide nigde, da mu je u mislima jedino Lacio i da je to klub sa kojim želi da igra Ligu šampiona. Reprezentativac Srbije poslao je poruku vernosti Laciju, sa kojim želi da napadne Skudeto naredne sezone i bude konkurentan u Ligi šampiona, ali pitanje je kakav ćemo scenario gledati ukoliko neko pošalje konkretnu ponudu na adresu Nebeskoplavih i ona bude 80.000.000 evra, ili možda više…