PRIORITET: Zvezda KREĆE na njegov POTPIS!

Crveno-beli poslednji imaju reč.

Možda i najveća želja Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku od juče je slobodna. Nigerijski vezista Ogenji Onazi rastao se sa Denizlijem, iako je ostala da se odigra još jedna utakmica u prvenstvu Turske.

Kako pišu turski mediji, Onazi se požalio na povredu i zbog nije bio u konkurenciji za sastav za meč sa Ankaragučuom, a samim tim je i postao slobodan igrač, jer mu ugovor sa Denizlijem ističe u večernjim satima, kada se zvanično završava fudbalsko prvenstvo u evro-azijskoj državi.

Sada je na potezu Crvena zvezda. U taboru srpskog šampiona su odavno označili Onazija kao jednu od najvećih želja u letnjoj „pijaci“. Međutim, prepreka je brzoj realizaciji posla velika gužva u veznom redu crveno-belih, koja mora da se raščisti, da bi došao neki novajlija.

Ne žele na Marakani da im se ponovi situacija od prošle sezone, kada su imali preveliki broj igrača na platnom spisku, nije bilo ni prostora za sve da igraju, iako je bila duga sezona. Pogotovo je tim bio prebukiran strancima, kojih je bilo osmorica, iako je u protokolu dozvoljeno da budu četvorica. A, tako će ostati i za narednu sezonu.

Zbog toga u Zvezdi žele da prvo prodaju Njegoša Petrovića ili Branka Jovičića, da bi onda angažovali Ogenjija Onazija. Ali, pitanje je da li je Nigerijac raspoložen toliko da čeka.

Onazi je tri i po godine branio boje Trabzona, a zimus je prešao u Denizli, sa kojim je potpisao kratkoročni ugovor na šest meseci. Međutim, nije sve išlo po željama, povrede su sprečavale Nigerijca da se razmahne, pa je skupio svega devet nastupa od januara do danas. Pre toga Ogenji je nosio dres Lacija, odakle ga sadašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković najbolje poznaje.