RASKIDI UGOVORA: Zvezdu NAPUŠTAJU i oni!

Uskoro ozvaničenja prekida saradnje.

Dejan Meleg i Erik Jirka više neće oblačiti dres Crvene zvezde. Za prvog je to izvesno, dok bi drugi možda, u teoriji, mogao da dobije novu šansu jer mu ugovor važi još dve godine, a za razliku od nekadašnjeg veziste Vojvodine, postoji mogućnost da ponovo bude pozajmljen.

– Blizu smo da raskinemo ugovor sa Melegom, možda je to danas i završeno. Imali smo sastanak i ostale su neke administrativne stvari da se reše. Za Jirku imamo ponude, što za pozajmicu, što da napusti Zvezdu, pa ćemo videti šta će se dešavati. Prelazni rok je tek počeo – otkrio je sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela.

Meleg je u Zvezdu jula 2018. iz Kajzerija, ali je u zvaničnim nastupima upisao svega 285 minuta, tokom kojih je imao dve asistencije. Crveno-beli su ga slali na pozajmice u Levadiakos i Radnički Niš, a videćemo koja je sledeća stanica u karijeri 25 godišnjeg veziste, svojevremeno nade Ajaksa.

Što se tiče Jirke, on je na Marakanu došao 2019. iz Spartak Trnave, ali je takođe bio prosleđen Radničkom iz Niša, a onda i poljskom Gornjiku. On je za 206 minuta u crveno-belom dresu imao jednu asistenciju.