ŠALKE PIKIRAO NAPADAČA: Srpski „MLADIĆ“ meta broj jedan!

Srpski centarfor bi mogao u Gelzenkirhen ako se sve kockice slože

Pitanje budućnosti Dušana Vlahovića u Fjorentini otvoreno je praktično od januara, otkad i kruže priče o novom ugovoru i sve većem interesovanju iz Italije i šire.

Više od šest meseci kasnije Vlahovićeva pozicija i dalje nije načisto jasna. Prvi čovek kluba Roko Komiso najavljivao je nove ugovore svim klupskim biserima, nedavno se u italijanskoj štampi spekulisalo da su Vlahovićevi zastupnici viđeni u Firenci kako bi se razgovaralo o novim uslovima saradnje, ali ništa se konkretno od tada nije desilo.

Na Čizmi srpski napadač privukao je veliko interesovanje Rome koja ga vidi kao idealnog naslednika Edina Džeka u dogledno vreme, ali Fjorentina navodno ne želi da razgovara o eventualnoj prodaji sa kupcima iz istog takmičenja. A, da li će sa onima iz Bundeslige?

Nemački list Sport Bild piše da je Dušan Vlahović jedna od Šalkeovih opcija u napadu. Međutim, veliko je pitanje da li Šalke u ovom momentu ima novca da se bori sa bilo kim za kupovinu momka čija se vrednost procenjuje u desetinama miliona evra, s obzirom da je klub u dugovima do guše. Doskorašnji glavni finansijer, poznati biznismen Klemens Tenis nedavno se povukao sa mesta predsednika Nadzornog odbora u klubu u kojem je proveo poslednjih 19 godina. Spekuliše se da su Šalkeovi dugovi narasli na preko 200.000.000 evra i da je klub u ozbiljnoj krizi. Šuška se čak da to znači da će i ruski naftni gigant Gasprom otići, pošto je upravo Tenis bio najzaslužniji za njegov dolazak u Gelzenkirhen…

Dugovi jesu ogromni, ali Šalke napadača svakako mora da pronađe… Pogotovo jer iza sebe ima katastrofalnu polusezonu u kojoj na petnaest utakmica nije pobedio, a još tužniji je podatak da je pet napadača u rotaciji postiglo jedva deset golova! Vlahović je jedna od nadolazećih nada Serije A i fudbalske Evrope. Posle nekih odličnih rola u prvom delu sezone pauza mu je poremetila ritam, pa se mučio u nastavku sezone, što se odrazilo i na Violine rezultate. Da bi Šalke mogao da ima finansijskih poteškoća da realizuje ovaj transfer govori i podatak da Vlahović sa Fjorentinom ima ugovor do juna 2023. godine, što kupca praktično dovodi u obavezu da zavuče ruku u džep malo dublje…

Nemački mediji javljaju da se na Feltins Areni spremaju radikalne promene. Žan Kler Todibo neće biti otkupljen od Barselone za 25.000.000 evra, koliko je iznosio dogovor iz januara, Mihael Gregorič takođe može da ide, kao i Keni. Danijel Kaliguri i Benžaman Stambuli su takođe slobodni da potraže novu sredinu pošto su nedavno odbili da produže ugovore sa Šalkeom, a nemački WAZ piše da se čak neće stajati na put ni Gvidu Burgštaleru i Matiji Nastasiću ako nađu bolje opcije. Na sve to plan je da se klub reši i onih koji su bili na pozajmicama, od Nabila Bentaleba, preko Marka Uta, do Sebastijana Rudija.

Jednostavno, Šalke mora da se ratosilja prekobrojnih kako ga kriza ne bi progutala…