ADVOKATSKI TIM POČEO PROCES: Mesijev TRANSFER na ostrvo!

Lionel Mesi je na izlaznim vratima Barse posle deceniju i po u klubu, a njegovi zastupnici već su otpočeli proces raskida ugovora sa jednim od najboljih fudbalera svih vremena

Advokati Lionela Mesija obratili su se FK Barseloni i poslali joj poruku da njihov klijent želi momentalini raskid sa klubom, o čemu je već u utorak bilo reči.

Ono što je zainteresovalo ljude šta u tom pismu znači reč burofaks?

U doba elektronske mejl komunikacije većina ljudi širom sveta nikada nije čula za prenos poruka burofaksom. Istražili smo i saznali šta je ona i zašto se najbolji fudbaler sveta odlučio da koristi baš nju.

Burofaks je metoda poslovne komunikacije, popularna u Španiji. Ona omogućava ljudima da pošalju siguran dokument koji će biti prihvaćen kao verodostojan na sudu ili od strane trećeg lica.

Ono što je u Srbiji, i većini zemalja, javna overa pošte ili overa notara (javnog beležnika) u Španiji je burofaks. Nije nužno da poruka stigne faksom, iako može i tako. I on je modernizovan pa je obavezno da ako se šalje elektronskim putem ima obavezan elektronski potpis pošiljaoca.

Burofaks je vrlo siguran oblik poslovne komunikacije i zbog toga su se Mesijevi advokati odlučili za njega.