ČELZI SE NE ŠALI: Posle VELIKIH pojačanja SPREMAJU još jednu TRANSFER bombu!

Klub sa Stamford Bridža aktivira još jednu transfer bombu

Razleteo se na sve strane sportski sektor u nameri da Frenku Lampardu obezbedi pojačanja potrebna da Čelsi ponovo bude na vrhu Premijer lige i Evrope. Sa već potrošenih 100.000.000 za Tima Vernera i Hakima Zijeha i još 200.000.000 evra odobrenih za dovođenje trojice defanzivaca, Čelsi se tek priprema za najveći transfer u klupskoj i istoriji nemačkog fudbala!

Sve je spremno da Kai Haverc posle samo tri meseca pretekne Tima Vernera na listi najskuplje plaćenih nemačkih fudbalera i suvereno postane prvi za koga je Čelsi platio devetocifrenu sumu novca! Dobro obavešteni nemački novinar Kristijan Falk, koji obično uvek pogađa u metu kada nešto objavi, javlja da su zvanični pregovori između Čelsija i Bajera otpočeli sredinom prošle sedmice i više nema ni trunke dileme oko toga da će Haverc ući u društvo „100+“, odnosno onih koji su plaćeni više od 100.000.000 evra.

Generalni direktor Bajera Fernando Karo nedavno je otkrio u javnosti da Haverc ozbiljno naginje ka tome da napravi sledeći korak u karijeri, što je praktično jedan od dva ključna momenta u ovom slučaju. Naime, Bajer ne bi imao ništa protiv da zadrži Haverca, s tim što mu ne bi mnogo pravio problem u slučaju da sam poželi da ode. Klub i igrač odranije imaju dogovor da će transfer biti realizovan samo ako se pojavi kupac spreman da ispuni finansijske zahteve. A to je poznato odavno – 100.000.000 evra i ni cent manje.

U ovom trenutku niko nije 100 odsto siguran koja je suma novca na stolu, ali Čelsi već neko vreme pokušava da obori Bajerove zahteve i napravi kombinaciju obeštećenje, plus bonusi. To je formula koja je najrealnija, pošto će Kai Haverc Čelsi u perspektivi koštati neverovatnih 200.000.000 evra! Naime, Havercovi agenti već su izboksovali platu od 20.000.000 evra godišnje, uz ugovor na pet sezona, što je okruglo 100.000.000 evra. Ako i sam transfer bude u tom rangu – eto konačne sume!

Sada je samo važno koliko će Čelsi dati novca za fiksni deo obeštećenja. To izvesno neće biti 100.000.000 evra, a postoje zasad dve različite informacije – jedna je da Čelsi plaća 65.000.000 evra fiksni deo i da ostalo daje u lako dostižnim bonusima, druga je da će obavezni deo biti 80.000.000 evra, plus razni dodaci na ime njegovih igara.

U javnosti se mnogo pažnje pridaje Čelsiju jer bi trošak ovog leta samo na transfere mogao da iznosi i preko 400.000.000 evra. To je vrtoglava suma , a još više dobija na težini kada se zna u kakvom vremenu danas živimo. Ipak, Čelsi planira da bar polovinu tog iznosa pokrije izlaznim transferima kojih će sigurno biti, a olakšica je i to što klub zbog zabranje registrovanja novih igrača dugo nije ulagao tako veliki novac.

Podsetimo, osim Vernera i Zijeha koji su već pristigli, očekuje se da Čelsi angažuje Bena Čilvela, Luisa Danka i Džona Stounsa, plus Kaija Haverca i verovatno novog golmana. Ostaje da se vidi šta će Čelsi na kraju uraditi, s obzirom da je pred klubom mnogo posla, a malo vremena do starta sezone narednog meseca…