ČELZI SKALAP TIM: 250 miliona a tek je POČETAK!

Poker dogovorenih poslova za 24 sata

Čelsi ne prestaje, Čelsi se ne zaustavlja, Čelsi je dogovorio četvrti potpis za manje od 24 časa! Neverovatno šta se dešava na Stamford Bridžu ovog leta, a pogotovo u poslednja dva dana, gde su Marina Granovskaja i njeni saradnici obezbedili Frenku Lampardu potpise Kaija Haverca, Tijaga Silve, načelno postigli dogovor sa Malangom Sarom, da bi u utorak ujutru odjeknula još jedna bomba – stiže i Ben Čilvel!

Britanski Telegraf javlja da su Čelsi i Lester dogovorili obeštećenje za engleskog reprezentativca u visini od 55.000.000 evra, što je bezmalo upola manje od onoga što su Lisice tražile od početka leta, a to je suma od 100.000.000 evra. Naravno, ne bi na King Pauer stadionu dobili ovu sumu novca za Čilvela, uz maksimalno uvažavanje njegovih fudbalskih kvaliteta.

Svakako, Čilvelov transfer biće treći najskuplji u istoriji fudbala kada su u pitanju bekovi. Žoao Kanselo i dalje ostaje neprikosnoven sa sumom od 65.000.000 evra, koliko je Mančester Siti platio Juventusu, na drugom mestu je takođe još jedan bek Sitija Benžaman Mendi koji je Monaku plaćen 57.500.000 evra. Čilvelovo obeštećenje je u ravni sa onim koje je Mančester junajted platio Kristal Palasu za Arona Van Bisaku pre godinu dana.

Čelsi i Lester su dogovor postigli pošto je Ben Čilvel obavio specijalističke preglede u Londonu kako bi se utvrdilo da li je povreda pete ozbiljnije prirode. Čim su stigli rezultati, čiji uvid je imao i lekarski tim Čelsija, dogovor je postignut u ekspresnom roku. Kako se navodi, Čilvel bi fudbaler Čelsija trebalo da postane najkasnije u naredna 72 časa, za kada se očekuje dolazak na lekarske preglede i potpisivanje petogodišnjeg ugovora.

Čelsi je ovog leta rešio da prevrne transfer pijacu naopačke dok ne obezbedi željena pojačanja i zato će račun zasad biti na vrtoglavih 250.000.000 evra! Podsetimo, Čelsi je još tokom prošle sezone dogovorio prvo transfere Hakima Zijeha i Tima Vernera. Krilni napadač Ajaksa je u februaru plaćen 40.000.000 evra, da bi u maju odjeknula prva transfer bomba u vidu Lajpcigove vedete koja je na Stamford Bridž stigla za 53.000.000 evra.

Tokom jučerašnjeg dana Čelsi je počistio konkurenciju na tržištu pošto je dogovorio još tri pojačanja. Svakako najveća vest je dolazak Kaija Haverca iz Lajpciga za 100.000.000 evra, od čega je fiksni deo 80.000.000 evra, a bonusi će biti podeljeni na dva dela od po 10.000.000 evra. Nemački reprezentativac će na Stamford Bridžu zarađivati preko 18.000.000 evra godišnje, odnosno neverovatnih 91.000.000 evra! Odmah zatim isplivale su informacije da je Tijago Silva dogovorio dvogodišnji ugovor, odnosno na godinu, plus godinu.

Brazilski štoper bi za te dve godine ugovora trebalo da zaradi čak 14.000.000, odnosno 7.000.000 evra godišnje bez bonusa. U kasnim večernjim satima odjeknula je i vest da je načelni dogovor sa Čelsijem postigao i slobodni strelac Malang Sar. Francuski defanzivac je slobodan posle odlaska iz Nice i već je rekao „DA“ Čelsiju za ugovor na četiri godine, ali je od kluba zatražio još malo vremena da razmisli i zatim iznese konačni odgovor koji bi trebalo da bude potvrdan.

Ben Čilvel je Lesterovo dete i prošao je sve kategorije Lisica u poslednjih šest godina. Osim dvomesečne pozajmice u Hadersfildu pre pet godina, Čilvel je sve vreme u Lesteru, a od pre dve sezone je apsolutno neizostavni član prvog tima. Za englesku reprezentaciju debitovao je kod Gereta Sautgejta pre dve godine i od tada je takođe prva opcija selekcije Tri lava. Prema svim parametrima trebalo bi da bude vrhunsko pojačanje za Čelsi!

Međutim, ovo neće biti kraj Čelsijevog poslovanja na letnjoj pijaci. Naime, Plavci će do kraja prelaznog roka izvesno kupiti prvog čuvara mreže kao zamenu za otpisanog Kepu Arizabalagu, a možda čak i još jednog štopera.