GOTOVO: Barselona IZVISILA, Mančester slavi!

Formalnosti dele Holanđanina od Old Traforda

Doni van de Bek će nastaviti karijeru u Mančester Junajtedu! Prethodnih dana su se širile najave o transferu holandskog veziste na Old Traford, a večeras su svi relevantni izvori u Holandiji potvrdili te najave.

Junajted je prvo postigao dogovor sa igračem i njegovim agentom oko ugovora na pet godina, a onda je prešao na pregovore sa Ajaksom. I uspešno ih završio. Crveni đavolji će za transfer Van de Beka platiti 45.000.000 evra s tim što su u pomenutu sumu uključeni i bonusi. Još nije poznato koliko iznosi fiksni deo obeštećenja ali se pretpostavlja da je reč o sumi od oko 40.000.000 evra.

Van de Bek se do sada pominjao kao želja Reala i Barselone, ali je Junajted bio najkonkretniji. Real Madrid je još zimus postigao sporazum sa igračem i Ajaksom oko transfera vrednog 50.000.000 evra, ali je pandemija korona virusa sve prome nila. Madriđani su zbog finansijskih gubitaka odlučili da ipak ne investiraju novac u Van de Beka i odustali su. Barselona je želela, ali takođe nije imala novac i tako je Junajtedu očišćen put do potpisa holandskog reprezentativca.

Ajaks je na kraju ipak pristao na popust usred finansijskih problema koje je i njima doneo korona virus. Ostaje još samo da klubovi reše neke formalnosti i da igrač prođe lekarske preglede.