GOTOVO: Klop KUPIO beka crveno-belih!

Slede lekarski pregledi, a kako stvari stoje Liverpul će kupiti četiri fudbalera ovog leta.

Potera je završena, Liverpul je doveo levog beka.

Ono što se juče najavljivali, danas je potrvđeno, za sumu nešto manju od oko 15 miliona evra Kostas Cimikas će se iz Olimpijakosa preseliti na „Enfild“.

Biće alternativa za Robertsona koju Klop nije imao od Morena. Milner je popunjavao poziciju, ali sada je doveden pravi levi bek. Odlučila je cena, Norič je za Džamala Luisa tražio 25 miliona evra, pa su Redsi odustali.

Liverpul je rešio prvi zadatak, drugi će po svemu sudeći biti Tijago Alkantara, iako mnogi veruju da nije potreban timu. Ipak čeka se prodaja Nabija Keite sa kojim je Klop izgubio strpljenje i koji bi mogao uz Kavanija da bude najveće pojačanje Benfike, kako bi bivši igrač Barselone i sadašnji Bajerna, stigao na „Enfild“.

Ostaje napadač, ili krilni napadač, priča se o Talešu Manju, ali engleski šampion mora da vodi računa o broju Britanaca u ekipi, pa je meta Dejvid Bruks krilo Bornmauta. On je na meti Vest Hema, „Trešnje“ drže cenu, iako su ispali iz PL, ali bi Liverpul mogao da dovede 23-godišnjeg reprezentativca Velsa, makar na pozajmicu sa otkupom sledeće sezone.

Ismaila Sar iz Votforda, još jednog tima koji je ispao košta 50 miliona, „Hornetsi“ ne žele da izgube novac, doveli su ga iz Rena prošle godine za 40, to je klupski rekord.

Zamena za Lovrena?

Meta je Ben Vajt, sjajni štoper koji je igrao za Lids, sada se vratio u Brajton, a centralni napadač neće biti kupljen, nema pravih rešenja, navodno će Klop pružiti šansu 20-godišnjem Rajanu Brusteru koji je u Svonsiju na pozajmici dao 11 golova u 22 meča.

Dakle, Cimikas, Alkantara, štoper i eventualno jedan krilni napadač, moguće na pozajmicu je Liverpulov plan, koji podrazumeva prodaju nekoliko igrača, osim Keite, sredstva u kasu bi trebalo da unesu Hari Vilson, Marko Grujić i Divok Origi.