GROBARI SU OVO ČEKALI: Dangubić PROGOVORIO o dolasku u Partizan!

Samo se čeka start.

Novi košarkaš Partizana Nemanja Dangubić izjavio je da su ambicije crno-belih i u ABA ligi i Evrokupu najveće. Nekadašnji košarkaš Bajerna, Estudijantesa, Crvene zvezde i Mega Bemaksa ovog leta pojačao je crno-bele.

– Što se tiče ekipe, dosta momaka znam od ranije i to mi je olakšavajuća okolnost. Igrao sa dosta njih i to mi je plus da se brže uklopim i uđem u sistem – rekao je Dangubić za TV Partizan.

Izabranici Vlada Šćepanovića uveliko odrađuju pripreme u Vrnjačkoj Banji, a krlini košarkaš ističe da nikom ne prija neizevsnost o tome kako će nova sezona izgledati.

– Što se tiče lige, nikome ne prija to što se ne zna kakva je sitaucija. Svuda je tako, nadam se da će se naći neko rešenje i da što pre krenemo, jer smo sve svi uželeli takmičenja – kaže Dangubić, koji je u Vrnjačkoj Banji cimer sa kapitenom Novicom Veličkovićem.

Pojava koronavirusa u nekoliko ABA ligaša, Splitu, Ciboni, Igokei, tera košarkaše na razmišljanje kako igrati pripremene utakmice.

– Nisam razmišljao, ali kako dolaze informacije, mislimo o tome. Imamo poverenje u stručni štab da će da se nađe pravo rešenje i da će se doneti prava odluka. S druge strane, moraju se igrati prijateljske utakmice da se uđe u formu.

– Veoma je nezahvalno donositi zaključke šta je najbolje. Pokušavam da ne razmišljam o tome, već da odradujem treninge i zadatke koje dobijamo – kaže Dangubić, koji ističe i da su ciljevi Partizana u ABA ligi i Evrokupu najviši.

– Sigurno da su nam u oba takmičenja najveće ambicije. Ne zna se kakav će sistem biti i kako će se igrati, pogotovo Evrokup. Moje razmišljanje je da se to ostavi za kasnije, da se odrade pripreme i da se ostane zdrav – zaključio je Dangubić.