ITALIJANIMA ZANIMLJIV: Partizanova ŠKOLA napadača se CENI!

Jedina opcija je pozajmica

Baš veliki broj klubova ovog leta želi da dovede Dušana Vlahovića pod svoje skute. Možemo da nabrajamo redom, a među njima su Milam, Šalke, Lajpcig, Volfzburg, Napoli, Lacio, Verona, Krotone… A sada i Parma. Krstaši bi da dovedu Vlahovića na pozajmicu ovog leta.

O tome pišu lokalni italijanski mediji i dodaju da bi Fjorentina uskoro trebalo da donese konačnu odluku kada je srpski napadač u pitanju.

Vlahović svakako jeste jedan od najtalentovanijih napadača Evrope iz klase 2000, a prošle sezone je na 24 utakmica za Fjorentinu postigao šest golova. Zato i ne čudi ovoliko interesovanje za njega.

I Verona pored Parme želi Vlahovića na pozajmici. Klub sa Bentegodija želi Vlahovića, pa čak i po cenu da nema pravo na otkup ugovora. Na dovođenju Srbina insistira hrvatski trener Ivan Jurić koji je sa Veronom prošle sezone bio jedno od najvećih iznenađenja Serije A.

Sada Verona ima konkurenciji u Parmi, a pored ta dva kluba se Lajpcig pominje kao najveći favorit za poptis Vlahovića, s tim što bi nemački tim mogao da ide i na opciju kasnijeg otkupa igrača jer je svakao finansijski moćniji od Parme i Verone. Prednost pomenuta dva tima iz Serije A je što bi Vlahović tu imao šansu da se još bolje navikne na italijanski fudbal, ako mu je želja da konačno uspe u Fjorentini.

Vlahović je sredinom prošle sezone imao neka sjajna izdanja i bio jedan od najboljih igrača Fjorentine. Ipak, u nastavku sezone posle pauze zbog pandemije korona virusa, Srbin je izubio mesto u startnoj postavi i nije imao veliku minutažu.

Možda će je ovog leta pronaći na nekom drugom mestu.

Inače,prema vestima iz Italije, predsednik Viole Roko Komiso već je ranije odredio cenu za mladog napadača i ona je 40.000.000 evra. Deluje da je pozajmica ipak dosta realnija opcija. I tu Parma vidi svoju šansu.