KAD BI GA SAD IMALI: Grobari se RADO sećaju JEDNOG od najboljih u skorije vreme!

Na današnji dan pre tačno jednu deceniju ekipa iz Humske plasirala se u Ligu šampiona.

Crno-beli su u revanšu odigrali nerešeno sa belgijskim velikanom Andrlehtom, nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2, ali je ekipa iz Humske bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca (3:2).

Partizan je silovito krenuo u utakmicu, nakon 60 minuta igre imali su prednost od 2:0, najviše zaslugama Brazilca Klea. Međutim, fudbaleri Andrlehta su se ‘vratili u život’, izjednačili su golovima Lukakua i Žilea. Nakon poslednjeg zvižduka glavnog arbitra, rezultat je bio 2:2. U produžecima nismo videli golove, tako da su pitanje pobednika odlučili penali.

Tadašnji šampion Belgije loše je izvodio udarce sa bele tačke, pa je Partizan na kraju slavio sa 3:2.

Kleo je prvi preuzeo odgovornost, hladnokrvno je izveo jedanaesterac, lopta je otišla u jednu, a golman u drugu stranu. Zatim je Suares izveo očajan penal, lopta je otišla daleko od gola. Iskusni štoper crno-belih Mladen Krstajić takođe je promašio jedanaesterac, njegov udarac zaustavio je Proto. Bili je kao i Suares promašio, a Raća Petrović je bio siguran u sebe, i lako matirao golmana Andrlehta. Žile je konačno pogodio za belgijski tim, Davidov je promašio a Ležer je bio siguran. Mladi Stanković je zatim ‘pocepao’ mrežu, a Partizan je u Ligu šampiona poslao Busufa, koji je promašio odlučujući penal za belgijskog šampiona.

Sastavi za tu utakmicu su igledali ovako:

Anderleht: Proto – Žile, Juhaš, Mazuh, Dešaht – Suarez, Biljia, Kujate (Ležer 60′), Polak, Suarez – Busufa – Lukaku

Partizan: R. Ilić – Stevanović, Marko Jovanović, Krstajić, Lazevski – Tomić (Stanković 82′), Petrović, Smiljanić, S. Ilić (Davidov 18′) – Iliev (Bogunović 101′), Kleo