KLUB GA PREDSTAVIO: Srpski trener NAPADA Premijer ligu!

Sada je i zvanično

U Votfordu Vladimir Ivić, u Redingu Veljko Paunović. Srbija će u novoj sezoni imati dvojicu trenera u Čempionšipu, pošto je Paunović danas i zvanično promovisan u novog trenera Redinga.

Paunović će na mestu Redingovog šefa struke zameniti Marka Bouvena, koji se vraća na prirodnu funkciju direktora fudbala. I sa koje će, kako se očekuje, Paunoviću obezbediti šest do osam pojačanja za narednu sezonu s obzirom na klupske ambicije da napadnu promociju u Premijer ligu.

Prvo pojačanje je stiglo juče, pošto je Reding iz Liverpula doveo Ovija Edžariju, 22-godišnjeg vezistu koji je na stadionu Madejski od januara 2019, ali je igrao kao pozajmljeni fudbaler.

Sa toliko promena u igračkom kadru jasno je koliko će težak zadatak biti pred Paunovićem. Ali kineske gazde kluba uverene su da su napravile pravi izbor.

“Sa ogromnim iskustvom iz igračke i trenerske karijere u Evropi i SAD, te dokazanim pedigreom u radu sa mladim i nadolazećim igračima i na domaćoj i na internacionalnoj sceni, uveren sam da Veljko može da ovaj klub podigne na viši nivo. Ugovor je potpisan posle veoma dugog i pažljivog razmatranja. A na sastanku smo videli da je Veljko izuzetan kandidata koji nas je momentalno impresionirao. Siguran sam da je pravi čovek za Reding. I oduševljen što smo ga doveli za trenera“, rekao je gazda kluba Dai Jonge.

Problem za Paunovića bi mogao da bude taj što sezona u Čempionšipu počinje za svega dve nedelje, pa će imati vrlo malo vremena da na pripremama u Portugaliji upozna ekipu i pripremi je za naredne izazove. Potencijalni problem bi moglo da bude i navodno nezadovoljstvo Bouvena time što je sklonjen sa mesta šefa struke.

Najbitnije je ipak da se Paunović vratio na veliku scenu. Uz dužno poštovanje, MLS liga to nije. A šampion sveta – pa nek je i sa U20 selekcijom – svakako zaslužuje da radi u Evropi.

Debi na Redingovoj klupi Paunović će imati 12. septembra na gostovanju kod Derbija. A svi ćemo biti prikovani za TV ekrane 3. oktobra za kad je zakazan njegov okršaj sa Votfordom Vladimira Ivića.

Podsetimo na kraju, kao kandidat za klupu Redinga pominjao se i Aleksandar Stanojević, koji je prethodno radio u Peking Reneu, još jednom klubu u vlasništvu Daija Jongea.