MILJENIK TRENERA: Od njega trener NAJVIŠE očekuje!

Zvezda je dosta promenila tima.

Saša Obradović, trener košarkaša Crvene zvezde, govorio je o najnovijim pojačanjima svoje ekipe.

U klub su došli Kori Volden, Lengston Hol, Džordan Lojd, Marko Simonović i Lendri Noko, kao i tri igrača iz FMP Železnika – Aleksa Radanov, Diop Rit i Aleksa Uskoković.

– Gde su naši igrači, da li će da igraju, koliko će da igraju, da li će imati pravo da greše. To su pitanja koja očekujem da mi se najviše postavljaju tokom sezone. Prvo i osnovno, Crvena zvezda mora da pobeđuje. To je ono što svi treba da znaju. A, to znači da moramo uvek da nađemo načina kako da pobeđujemo. Ali isto tako, moramo da nađemo načina kako ćemo ekipu, ali i sve igrače, da dižemo na viši nivo – rekao je Obradović za „Sportski žurnal“ i nastavio:

– Jedan od tih načina (za podizanje na viši nivo) je kada neko ima neograničeno pravo na grešku, a drugi, teži, uslovljava veliki klub, traži od igrača da bude maksimalno produktivan u kratkom vremenskom periodu. I da pri tome doprinosiš ekipi. Dosta je slučajeva da i neki igrači koji imaju značajniji status u manjim sredinama ne mogu da se snađu u velikim klubovima. Tako da je ovo za sve mlade igrače jedna vrsta testa. Ako sve bude kako želimo, svi ćemo profitirati, uključujući i reprezentaciju Srbije.

Jedan of igrač koji se iz FMP-a vratio na Mali Kalemegdan je Aleksa Radanov.

– Može da pokriva pozicije od ‘jedan’ do ‘četiri’. Tako planiram i da ga koristim, a lično volim takvu vrstu igrača. Ali Radanov, kao i svi, treba da znaju da napad nije jedino merilo. Učinak se ne vidi samo kroz statistiku, već je ključno da svako doprinese uspehu cele priče – istakao je Obradović o košarkaši koji poneki porede sa njim.