OGLASILI SE IZ BAJERNA: Mesi i transfer u Nemačku?!

Tomas Miler posle posete računovodstvu shvatio da prvak Evrope neće ni pokušati da angažuje zvezdu Barselone

Mančester Siti kao glavni, Pari Sen Žermen kao favorit iz senke, Inter tek ako prethodne dve kombinacije propadnu, Mančester junajted četvrta opcija. Izvesno je samo da Lionel Mesi napušta Barselonu, a gde će još niko sa sigurnošću ne može da kaže.

Zna se samo da u Minhen neće. Iako bi sa sportske tačke gledišta imalo osnova da zaigra u aktuelnom prvaku Evrope. Istom onom koji mu je naneo najteži poraz u karijeri.

No, Bajern nema novca ni da se upusti u trku, s obzirom da je najskuplji transfer u istoriji realizovao prošog leta plativši Lukasa Ernandeza Atletiko Madridu 80.000.000 evra. Suma nedovoljna da pokrije Mesijevu bruto platu na godišnjenem nivou. Plus, obeštećenje Barseloni…

Zato na Alijanc areni sa strane posmatraju trku za potpis Argentinca. Bez namere da se u nju upuštaju.

„Mesi? Ne, ne… Ne možemo da platimo fudbalera takvog obima. Nije u skladu sa našom politikom i filozofijom. Iskren da budem, rastužio sam se kad sam čuo da bi mogao da napusti Barsu. Leo je ispisao istoriju tog kluba i po mom mišljenju trebalo je da okonča karijeru na Nou Kampu“, pojasno je Karl Hajnc Rumenige, izvršni direktor Bajerna.

Ne ulazeću u odnose Mesija i predsednika Barse, Đozepa Marije Bertomeua.

„To je unutrašnje pitanje kluba i privatna odluka samog igrača, tako da ne bih da se mešam“.

Nemci su štedljivi i praktični, nikad neće trošiti više nego što su u stanju da zarade. Otuda je razumljivo što Bajern niko ne svrstava u kandidata za dovođenje Mesija.

„Malo je novca trenutno na svetskom tržištu. Istina je da je Čelsi već potrošio oko 250.000.000 evra, ali moramo da znamo da im je tek pala zabrana dovođenja novajlija. Nije lako u vreme pandemije nijednom klubu. Nije dovoljno imati samo bogatog vlasnika. Taj mora da bude baš bogat…“, dodao je Karl Hajnc Rumenige.

A na pitanje da li postoji šansa da zaigra u tandemu sa Lionelom Mesijem, iskusni Tomas Miler samo se kiselo nasmejao:

„Prošlog meseca sam jednom ili dvaput pričao sa šefom našeg odeljenja za finansije i na osnovu tog razgovora zaključio da je dolazak Mesija nerealan“.