OSTRVLJANI PIŠU: Sadik kao ZAMENA sa napadača sa ostrva!

Na Ostrvu se ponovo piše o Umaru Sadiku.

Za najboljeg strelca Partizana Umara Sadika još od zimus vlada veliko interesovanje, a ovog leta se kao najzainteresovaniji pominju pojedini francuski klubovi, Lil, Lion, Monako.

O potencijalnom transferu Umara Sadika prethodnih dana pisali su i nigerijski mediji, koji najavljuju da će napadač Partizana najverovatnije dobiti poziv i u “A“ reprezentaciju Nigerije, a sada su se za visokog Nigerijca zainteresovali i pojedini ostrvski mediji.

Naime, Sadika i dalje pamte u Škotskoj, ali kao promašaj Glazgov Rendžersa, gde se sadašnji napadač Partizana nije snašao. Ovih dana ga ponovo povezuju sa Rendžersom, ali ne u vezi povratka na “Ajbroks Park“, već jer se francuski Lil interesuje i za Sadika, ali i za napadača Rendžersa, sjajnog Kolumbijca Alfreda Morelosa.

Morelos je već tri godine u Rendžersu, postigao je oko 80 golova u tom periodu i sve tri godine je najbolji strelac kluba. Rendžers ga je doveo iz Helsinkija za 1.2 miliona, a sada se njegova vrednost procenjuje na 15 miliona po “Transfermarktu“.

Tamošnji mediji navode da je Rendžers odbio prvu ponudu Lila od 16.25 miliona funti, pa se sada očekuje da se Francuzi okrenu Sadiku, za koga su navodno spremni da izdvoje 13.5 miliona funti (oko 15 miliona evra).

Ipak, deluje da im je Morelos prva želja i da neće tek tako odustati, videćemo šta će se narednih dana dešavati.

Morelos sa Rendžersom ima ugovor još tri godine, tako da oni i ne žure sa njegovom prodajom. U svakom slučaju, u tamošnjim medijima se već pojavljuju naslovi kako bi Sadik mogao da “pomogne“ Rendžersu da zadrži Morelosa u svojim redovima.

Dakle, ako Rendžers nastavi sa odbijanjem ponuda za Morelosa, Sadikove šanse za prelazak u Lil postaće znatno veće.