PEP ZOVE KAPITENA BARSE: Katalonci TRAŽE njega kao ZAMENU!

Ko će biti uporniji, ko će isterati svoje?

Barselona želi Erika Garsiju, ali Pep Gvardiola po svaku cenu zahteva da ostane. Mančester Siti želi Serhija Roberta, koji je četvrti kapiten Barse i klub ne želi da ga se odrekne, ima li rešenja?

Katalonski Sport je danas izdvojio Erika Garsiju i Serhija Roberta kao glavne teme u pregovorima Sitija i Barselone. Problem je u tome što nijedni ne žele da popuste.

U težoj situaciji je Siti, jer Garsija ulazi u poslednju godinu ugovora i ako odbije da produži saradnju, klub će morati na kraju da ga proda kako slećeg leta ne bi otišao besplatno. Sport piše da Erik Garsija želi nazad u Barselonu, iako zna da je situacija sa upravom očajna, isto tako zna da će sledećeg leta doći nova garnitura, te da je Đerar Pike u godinama i da bi mogao da ga nasledi.

S druge strane, Pep želi da dovede Roberta, koga vidi na nekoliko pozicija u svojoj ekipi. Roberto u Barsi igra desnog beka u 90% utakmica od kako je otišao Dani Alveš, ali je njegova prirodna pozicija u veznom redu. Gvardiola ga upravo vidi kao polivalentnog igrača koji donosi razne stvari, poseduje tehničke i taktičke sposobnosti da odgovori na sve zadatke.

Međutim, Barsa neće dopustiti da ga se odrekne, jer nema alternativu, Nelson Semedo nije nikada pokazao da treba da bude prvi desni bek, a situacija u veznom redu takođe nije bajna, pošto se očejuju odlsaci Ivana Rakitića i Artura Vidala.

Roberto ima ugovor sa Barsom do 2022. godine, a ne treba zaboraviti da je debitovao upravo kod Pepa Gvardiole još 2011. protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona.

Zaključak je da trenutno nema pregovora oko potencijalne trampe, jer Barsa može da priušti Garsiju za samo 10 miliona evra ili da sačeka sledeće leto da ga dovede bez obeštećenja…