POTVRĐENO: FSS poslao ZNAČAJNU sumu novca večitim rivalima!

Dva najveća srpska kluba dobila svesrdnu pomoć na evropskom putu.

Crvena zvezda i Partizan uskoro kreću sa evropskim kvalifikacijama, „crveno-beli“ će ugostiti Evropu sa Gibraltara, dok će u Humskoj gostovati RFS iz Letonije.

Kako piše dnevni list Danas, to ne bi bilo moguće bez intervencije Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, prema nezvaničnim tvrdnjama tog lista, FSS je dodelio novčanu pomoć „večitim rivalima“ u ukupnom iznosu od oko 2.500.000 evra kako bi dobili UEFA licencu za takmičenje u Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope.

„Ovo prema informacijama do kojih je došao naš list nažalost nije prvi put da FSS spasava „večite“ rivale u poslednji čas i finansijski ih pomaže, da se ne bi ponovila bruka iz 2014. godine kada je Crvena zvezda zbog dugovanja bila suspendovana iz evrokupova na godinu dana“, stoji u tekstu štampanog izdanja Danasa.

Isti list navodi da je suma od oko 2.500.000 evra „vid standardnog iznosa na koji su dva najveća srpska kluba navikla da dobijaju godišnje od srpske kuće fudbala“.

I Crvena zvezda i Partizan imaju problema sa dugovanjima, pa se ovo može smatrati kao pomoć beogradskim klubovima kako bi neometano mogli da se takmiče u Evropi.