PSŽ SE IZVUKAO: Atlanta NIJE uspela da ZADRŽI prednost!

Čekaju boljeg iz sutrašnjeg duela Lajpcig – Atletiko (M).
PSŽ je prvi polufinalista fudbalske Lige šampiona. Oni su savladali Atalantu sa 2:1 iako su gubili na ulasku u zaustavno vreme. Meč je odigran u Lisabonu i to bez prisustva publike.

Strelac jedinog pogotka za Atalntu bio je hrvatski internacionalac Mario Pašalić u 26. minutu. I do 90. minuta izgledalo je da će to biti gol vredan polufinala Lige šanpiona, Tuhelovi izabranici su imali daleko veći posed lopte, ali nisu uspeli da savladaju golmana Atalante Marka Sportiela sve do zaustavnog vremena.

Prvo je posle centaršuta Šupo-Motinga, Nejmar spustio do Markinjosa koji je izjednačio i doneo veliko olakšanja na klupi francuskog tima. Kada su svi bili spremni za produžetke Erik Šupo-Moting na asistenciju Mbapea preokrenuo rezultat i doneo Parižanima plasmna u polufinale.

Kod Parižana Mbape je bio na klupi sve do 59. minuta. Tada ge Tuhel poslao u vatru, doneo je određenu živost, i na kraju je asistencijom uspeo da doprinese trijumfu.

Igrači Atalante su igrali čvrsto, ponekad i pregrubo i zbog toga su duel završili sa čak šest žutih kartona.

Italijani su u osmini finala izbacili Valensiju, dok je PSŽ savladao Borusiju Dortmund u dvomeču. Parižani će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Lajpcig – Atletiko (Madrid), koji je na programu sutra (četvrtak 21.00).

PSŽ je ove sezone osvojio Ligu 1, Kup i Liga Kup i tako došao do domaće triple-krune i još su u trci da dođu i do najvažnijeg trofeja u klupskom fudbalu.