UPRAVA ČEKA IME: Milošević SAMO treba da POŽELI pojačanje!

Nešto drugo ne štima u Humskoj.

Posle šokantnog poraza od Novog Pazara (3:2) i prespavane noći, u Partizanu je juče rešena najvažnija dilema – Savo Milošević ostaje na čelu stručnog štaba i nastavlja da radi svoj posao, ali je status pojedinih igrača ozbiljno doveden u pitanje i to bi trebalo da do izražaja dođe već u nedelju protiv Javor Matisa u Humskoj.

Već se najavljuje i novo pojačanje, i to na poziciji desnog beka, gde će konkurenciju u ekipi najverovatnije pojačati Nikola Boranijašević.

Ipak, prvi čovek kluba Milorad Vučelić smatra da nije problem u nedostatku pojačanja.

“Pojačanja će biti, ali za ovakve utakmice nisu problem pojačanja. Problem je da ne bude taj stepen indolencije, neodgovornosti, nonšalancije, da ljudi misle će samo od sebe pasti i da je taj kvalitet toliki da je svako od njih Mesi ili Bekenbauer ili Silva… Nego da se spuste na zemlju i da znaju da kvalitet nije toliki da, ako se ne igra punim angažmanom, ne može doći do izražaja.

Ni u jednoj varijanti, kamoli kad niko od tih igrača nije tako veliki. Nije ni mali, naravno, neću da ih potcenujem, ali je koncentracija potrebna u svakom poslu. Ne samo u fudbalu. Bez koncentracije nema ozbiljnih rezultata“, izjavio je Vučelić posle jučerašnjeg zasedanja klupskog Odbora za hitna pitanja, a prenose “Novosti“.

Poraz u Novom Pazaru vidi kao “incident“, uz nadu da će se već na narednoj utakmici videti prava reakcija ekipe i mnogo bolji utisak na terenu.

A o ostavci koju je Milošević ponudio, Vučelić smatra da bi to bila ishitrena odluka.

“Pa, Savo nudi… Savo postavlja svoju odgovornost, naravno, što je i logično, ali mi nismo hteli da razgovaramo o njegovoj ostavci. Ponudili smo da razgovaramo, došao je kasnije ceo stručni štab. Bila bi ishitrena odluka da se sad nešto dešava pred ono što nas čeka. Posebno zbog rezultata koje smo ostvarili dosad“, naglasio je Vučelić.

Ipak, kada su u pitanju najznačajniji rezultati pod vođstvom Sava Miloševića, oni su uglavnom ostvareni tokom prošle, 2019. godine, kada su crno-beli osvojili Kup, plasirali se u Ligu Evrope, pobedili Zvezdu u Humskoj sa 2:0, igrali dopadljiv fudbal i bili nadomak evropskog proleća, ali od početka ove godine najvredniji rezultat je pobeda nad Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa (1:0), gde potom u finalu nije odbranjen trofej, a na početku nove sezone crno-beli već posle dva kola imaju tri boda manje od večitog rivala.