USPELI SU: Zvezda ZAVRŠILA transfer, čeka se POTVRDA kluba!

Pred vratima crveno-belih.

Meč sa Radničkim iz Niša potvrdio je da Crvenoj zvezdi treba osveženje u napadačkoj liniji. Trener crveno-belih Dejan Stanković je zahtevao od uprave pojačanje u špicu, i prema saznanjima MOZZART Sporta, sportski sektor crveno-belih je na dobrom putu da mu ispuni jednu od najvećih želja. Mesecima se pisalo o Andersonu iz Famalikaa, ali je blizu Marakane napadač Panatinaikosa Federiko Makeda. Tačnije, naša saznanja govore da je srpski šampion postigao dogovor sa nekadašnjim vunderkindom Mančester Junajteda oko ličnih uslova, i da se samo čeka da Panatinaikos pristane na ponuđene uslove.

Dugo već traje saga oko dolaska Federika Makede u Crvenu zvezdu. Posle dobre sezone u Panatinaikosu i 12 postignutih golova, rođeni Rimljanin je imao nekoliko ozbiljnih ponuda. Finansijski najprivlačnije iz arapskog sveta, ali nije pristao da ode u Dubiaji bez plate od 1.2000.000 evra.

Grčki mediji su pisali da je Crvena zvezda danima stezala obruč oko Federika Makede. I da mu je na kraju dostavila ponudu koja sa lako ostvarivim bonusima iznosi oko 700.000 evra godišnje plate. Gledajući dosadašnja dešavanja u Ljutice Bogdana, Makeda će moći da računa na osnovnu platu od oko 500.000 evra, koliko ima i Gelor Kanga.

Međutim, pregovori sa Panatinaikosom nisu prethodnih dana išli tako lako. Klub iz Atine je tražio 1.000.000 evra, što je mnogo za igrača koji ima ugovor na još godinu dana. Crvena zvezda je poslala prvu ponudu u visini od 350.000, ali će na kraju morati da podeblja cifru… U celu priču je upleten i Minjo Rajola, poznati menadžer koji ima određena potraživanja prema Panatinaikosu. Na tu kartu igraju u Crvenoj zvezdi, kao i na to što je Dejan Stanković jasno stavio do znanja da ga vidi kao ozbiljnog aduta u ovoj sezoni.

Na Marakani su poslovično oprezni, ali se može čuti da bi transfer već danas mogao da bude kompletiran. Čeka se još jedno „da“ iz Atine.