VEĆ SE ZNA ZVEZDINA IGRA: Ovih 11 će NAPASTI Tiranu!

Deluje da će trener crveno-belih ostati dosledan formaciji sa jednim zadnjim veznim

Utakmica u Tirani, protiv najboljeg tima Albanije u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, predstavlja prvu kontrolnu tačku Crvene zvezde ovog leta. Lepo je što crveno-beli imaju šest uzatopnih trijumfa uz gol razliku 17:2, ali raspoloženje navijača i zvezdaške javnosti, kreiraće izdanje u Tirani. Pobeda bi tim Dejana Stankovića dovela na korak od četvrte uzastopne evropske jeseni, što je primarni cilj. Relaksirala bi situaciju u Ljutice Bogdana i dala vremena Dejanu Stankoviću da do 16. septembra još malo podigne formu tima… O porazu se ne razmišlja, bez obzira što crveno-beli imaju padobran u vidu učešća u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jasno je da prava na grešku nema, ulog je veliki, ali sudeći prema poslednjim informacijama Dejan Stanković će narediti juriš na albanskom frontu. Nije otkrio adute na poslednjoj konferenciji za medije mladi stručnjak, ali je naznačio da želi kontrolu utakmice… Možda dovoljan podatak za spoznaju da kalkulacija neće biti, odnosno da će Stanković ostati dosledan formaciji sa jednim klasičnim zadnjim veznim. Odnosno, Ivanićem i Kataijem kao tandemom osmica…

Tirana je gustim blokom, postavljenim na 30 metara od svog gola, preživela Tbilisiji i dobrom defanzivnom provocirala greške rivala. Na kraju se takav rezon isplatio Albancima, koji će manjak kvaliteta u odnosu na Crvenu zvezdu pokušati da nadoknade sličnom taktikom. Biće to svojevrsna igra živaca i suočavanje sa kompletnom postavom rivala iza lopte… Očigledno je da Stanković ima mnogo poverenja u vezni red, kao i bivšeg reprezentativca Obale Slonovače Sekua Sanogoa, kome će biti poverena vrlo delikatna uloga. Moraće bivši član Jang Bojsa i Al Itihada dobrim postavljenjem i markacijom da spreči tranziciju Tirane i potencijale kontranapade, ujedno i rastereti Gelora Kangu i Mirka Ivanića. I dalje postoji mogućnost da u prvu postavu uskoči Njegoš Petrović, ali takav potez značio bi žrtvovanje Mirka Ivanića, igrača koji je jedini slab dan imao protiv Proletera u Novom Sadu.

Takođe, ofanzivno orijentisan vezni red crveno-belih daće priliku gostima da udarcem sa distance otvore Tiranu i olakšaju posao srpskom šampionu. Tu se mnogo očekuje od Gelora Kange, pa i Aleksandra Kataija, koji je u dosadašnjem delu sezone postigao jedan gol. Ali je tri puta pogađao okvir gola rivala.

Malih problema poslednjih dana imao je El Fardu Ben sa povredom zadnje lože. Meč sa Proleterom završio je ranije. Bio je podvrgnut terapijama, ali nema sumnje da će reprezentativac Komorskih Ostrva predvoditi napad crveno-belih. I čekati da nastavi sjajan golgeterski niz.