ZVANIČNO: Puče TRANSFER bomba u Premijer ligi!

Čeka se još samo potpis Kaja Haverca

Radi uprava Čelsija kao singerica. Tri dana – tri pojačanja. Poslednje, nazvučnije, kao potpora visokim ambicijama u predstojećioj sezoni. U skladu sa najavama, ugovor sa Plavcima potpisao je Tijago Silva (36).

Doskorašnji kapiten Pari Sen Žermena stigao je kao slobodan igrač, po isteku saradnje sa Svecima. I pre poraza u finalu Lige šampiona od Bajerna bilo je jasno da ne ostaje na Parku prinčeva, takvu priliku zgrabio je klub iz Londona i doveo sjajno pojačanje u odbrani, koja se, posebno na Stamford bridžu, naprimala golova u prethodnom ciklusu.

Sa Brazilcem bi trebalo da bude kudikamo čvršća. Bar u narednoj sezoni, pošto je Silva potpisao samo na godinu dana, uklapajći se u politiku kluba da fudbalerima koji su zagazili u četvrtu deceniju života – a Tijago će 22. septembra proslaviti 36. rođendan – daje kratkoročne ugovore. U papirima je i klauzula po kojoj klub može da produži saradnju automatski na još godinu dana, ukoliko bude želeo.

„Srećan sam zbog prelaska u Čelsi i oduševljen što ću biti deo uzbudljivog tima Frenka Lamparda naredne sezone. Došao sam da bih se borio za trofeje. Navijači, vidimo se uskoro, jedva čekam da zaigram na Stamford bridžu“, rekao je Silva.

Bivši član Milana treće je pojačanje Čelsija ove sedmice. U sredu je ozvaničen dolazak levog beka Bena Čilvela iz Lestera, juče još jednog štopera Malanga Sara iz Nice – mada će on odmah biti prosleđen na pozajmicu – prethodno su stigli Hakim Zijeh iz Ajaksa i Timo Verner iz RB Lajpciga, a kao šlag na tortu očekuje se potpis Kaja Haverca iz Leverkuzena.

Sa takvim timom Frenk Lampard bi mogao da napadne titulu prvaka Premijer lige.