ZVANIČNO: Tumbaković IZABRAO tim za Ligu nacija!

Na spisku reprezentacije Srbije za mečeve sa Rusijom (3. septembar) i Turskom (6. septembar) nema nijednog fudbalera iz Crvene zvezde i Partizana

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se uskoro posle duge pauze zbog pandemije virusa korona, a selektor Ljubiša Tumbaković saopštio je spisak od 27 igrača na koje računa za utakmice Lige nacija protiv Rusije u gostima (3. septembar) i Turske u Beogradu (6. septembar).

Kao što je i najavio u intervjuu Mozzart Sportu, fudbaler Liverpula Marko Grujić vraća se u reprezentaciju, dok na spisku nema Luke Milivojevića, kapitena Kristal Palasa. Prema informacijama našeg portala, selektor Tumbaković i direktor Matijašević dogovorili su se sa iskusnim vezistom da preskoči septembarske obaveze, ali da se stavi na raspolaganje Orlovima za najvažniji meč godine – polufinale baraža za plasman na EURO 2020 protiv Norveške 8. oktobra.

Drugih većih iznenađenja na Tumbakovićevom spisku nema, a priliku da debituju u reprezentaciji trebalo bi da dobiju Strahinja Pavlović (2001. godište), novi štoper Monaka, kao i Dušan Vlahović (2000), napadač Fjorentine. Od igrača koji su pozvani ni Đorđe Despotović, novi špic Rubina, nema nijedan nastup za Srbiju, ali on je i ranije bio pozivan u nacionalni tim.

Ono što je posebno uočljivo je da na spisku nema nijednog igrača iz Zvezde i Partizana, odnosno iz Superlige uopšte. Primera radi, za mečeve protiv Luksemburga i Ukrajine krajem 2019. godine bili su pozvani Rodić, Milunović i Gobeljić iz Zvezde, kao i Miletić iz Partizana. Bio je tu i Emil Rockov iz Vojvodine, mladi golman je i sada tu, ali je u međuvremenu prešao u mađarski Fehervar.

Evo i kompletnog spiska:

GOLMANI

Marko Dmitrović (Eibar)

Predrag Rajković (Rems)

Emil Rockov (Fehervar)

ODBRANA

Nikola Milenković (Fjorentina)

Nikola Maksimović (Lacio)

Stefan Mitrović (Strazbur)

Strahinja Pavlović (Monako)

Aleksandar Kolarov (Roma)

Filip Mladenović (Legija)

VEZNI RED

Saša Lukić (Torino)

Nemanja Maksimović (Hetafe)

Nemanja Matić (Mančester Junajted)

Nemanja Gudelj (Sevilja)

Marko Grujić (Liverpul)

Nemanja Radonjić (Marselj)

Dušan Tadić (Ajaks)

Adem Ljajić (Bešiktaš)

Sergej Milinković Savić (Lacio)

Filip Đuričić (Sasuolo)

Mijat Gaćinović (Hofenhajm)

Filip Kostić (Ajntraht)

Darko Lazović (Verona)

Danijel Aleksić (Bašakšehir)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam)

Luka Jović (Real Madrid)

Dušan Vlahović (Fjorentina)

Đorđe Despotović (Rubin)

Srbija se nalazi u Ligi B Lige nacija, i to u Grupi B, zajedno s Rusijom, Turskom i Mađarskom. Prvoplasirani iz grupe obezbediće plasman u Ligu A, dok će se poslednjeplasirani preseliti u Ligu C.