ZVEZDA POKUŠAVA DA GA PRODA: Problemi sa VIŠKOM igrača i dalje su prisutni!

Nadaju se na Marakani da će vratiti uloženo u Portugalca

Sve je počelo odlukom Dejana Stankovića da na pripreme na Kipar ne povede Brazilca Žandera, tragičara pirejske utakmice. U isti koš je stavljen Španac Hoze Kanjas sa kojim Crvena zvezda pokušava da raskine dovogodišnji ugovor i bar malo sanira štetu. Holanđanin Radživ van la Para je dobio „crveni karton“ tokom zimskih priprema

Argentinac Mateo Garsije nije ubedio aktuelni stručni štab da zaslužuje šansu u oštroj konkurenciji Kataija, Spiridonovića, Bena i mladih snaga poput Gavrića i Radulovića. Na kraju pojavio se problem Tomane, momak koji nije bio u protokolu za meč protiv Mačve u Šapcu.

Crvena zvezda je imala jako uspešno prošlo leto. Predvođena Vladanom Milojevićem stigla je do druge uzastopne Lige šampiona, zatim savladala Olimpijakos. Međutim, mnogo toga je bilo pogrešno kada je reč o pojačanjima iz inostranstva. I igrački, i kada je u pitanju karakter pomenutih momaka u čije dovođenje je uloženo blizu šest miliona evra.

Srpski šampion sada pokušava da poništi dešavanja od pre 12 meseci i bar finansijski sanira štetu. Realno je da Mateo Garsija vrati deo uloženih sredstava, možda i sve ako se pojavi ponuda slična Rasingovoj. Dok velika misterija vlada oko Portugalca Tomanea, plaćenog 750.000 evra Tondeli.

Preživeo je Tomane nekoliko seča Dejana Stankovića, ali čini se da mu je presudio loš učinak na početku sezone. I pored dobrih timaskih igara snažni Portugalac nije uspeo da bar jednim golom skine veliki teret sa leđa i nadogradio dobru igru u polju, koju je apostrofirao Dejan Stanković. Izostavljanje sa spiska putnika za Šabac vrlo je jasan pokazatelj da stručni štab Crvene zvezde više ozbiljno na Tomanea. Posebno što je Krstović iskoristio šansu, a čeka se dolazak Makede. Možda još jednog napadača.

Kako se može čuti, ni Tomane nema ništa protiv da promeni sredinu. Jer je posle teškog perioda, koji je prošao nakon Atine, zatim laganog uzdizdanja, ponovo izgubio na samopouzdanju. Jasno to pokazuju i njegove reakcije…

Posle sezone pune padova, tokom koje je dao pet golova za Crvenu zvezdu, Tomane ima manju cenu na tržištu. Jok kada se tome doda i kriza izazvana pandemijom virusa korona, na Marakani bi bili zadovoljni da vrate uloženo u obeštećenje. A to je 750.000 evra. Menadžerski tim koji zastupa Portugalca najavio je da će imati neke ponude za Tomanea… Posebno, što je on pre Zvezde ostavio odličan utisak u Portugaliji, čak imao opciju da pređe u Porto. Ali nije se zadovoljio ulogom alternativnog napadača koju mu je obećao Seržo Konseisao.

Druga opcija je realnija zasad. Da Tomane ode negde na pozajmicu, odnosno klub koji će preuzeti njegova primanja od Crvene zvezde. Na mesečnom nivou snažni napadač zarađuje oko 30.000 evra. Zimus se pominjalo da je za takav aranžman zainteresovan mađarski klub Akademija Puškaš.

Tomane je ostao na Marakani da se bori za minutažu. Čak uspeo da „ispliva“ pre virusa korona, ali je očigledno da je obe strane najbolje da se rastanu…

Odlaskom Tomanea Crvena zvezda bi oslobodila mesto u špicu, čak i poziciju stranca. Pored Makede, pominje se i dolazak Andersona.