ZVEZDA SKLOPILA TIM: On je BIO poslednji POTPIS za ovu sezonu!

Kako izgleda Zvezdin roster nakon osmog pojačanja?

Crvena zvezda je ovog leta doživela velike promene, na mesto šefa struke postavljen je Saša Obradović, a sam roster je gotovo u potpunosti izmenjen.

Klub su napustili Lorenco Braun (Fenerbahče), Kevin Panter (Milano), Kalin Lukas, Čarls Dženkins (Olimpijakos), Stratos Perperoglu, Bili Beron (Zenit), Dušan Ristić (Breša) i Nemanja Nenadić (FMP) i Džejms Gist.

Prvi je ovog leta ugovor sa klubom potpisao Nik Popović, ali je mladi košarkaš odmah poslat u FMP na kaljenje, a nakon njega je stiglo osam pojačanja.

Redom su stizali Lendri Noko (Alba), Džordan Lojd (Valensija), Kori Volden (Partizan), Lengston Hol (Promiteas), Marko Simonović (Cedevita Olimpija), Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković i Duop Rit (FMP).

Važeće ugovore sa klubom imaju još Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Nikola Jovanović i Marko Jagodić-Kuridža, dok opciju da ostanu u Zvezdi naredne sezone imaju i Filip Čović, mada je izvesno da je neće iskoristiti, i Ognjen Kuzmić.

Vladimiru Štimcu je istekao ugovor, spekulisalo se da bi mogao da dobije novi, ali su se u poslednje vreme pojavile informacije da iskusni centar ima primamljive ponude iz inostranstva, te je sve jači utisak da će ipak ponovo napustiti Crvenu zvezdu.

Pod znakom pitanja je i ostanak Boriše Simanića, koji izlazi na NBA draft, ali je ugovorom vezan za klub do leta naredne godinen.

Kada se sve sabere i oduzme, Obradović trenutno ima sledeći roster na raspolaganju.

PG: Kori Volden, Lengston Hol, Aleksa Uskoković
SG: Džordan Lojd, Aleksa Radanov
SF: Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Simonović
PF: Boriša Simanić*, Marko Jagodić-Kuridža, Duop Rit
C: Lendri Noko, Nikola Jovanović, Ognjen Kuzmić*

Dakle, utisak je da je roster Crvene zvezde za narednu sezonu poprilično kompletiran, treba očekivati najverovatnije još jedno pojačanje na bekovskim pozicijama i možda jedno na jednoj od centarskih pozicija, u slučaju da Simanić napusti klub.

Što se tiče ojačavanja spoljne linije, Met Džening se rastao sa Baskonijom, poznato je da je Amerikanac sa pasošem Gruzije odavno na radaru Crvene zvezde, bilo je i priča da kontakt između dve strane postoji.

Džimer Fredet je nerealna meta, najverovatnije se i seli ponovo u Kinu, ostaje još mogućnost da Zvezda sa postojećim rosterom sačeka decembar i početak sezone u NBA, kada će se iskristalisati situacija sa slobodnim igračima u najjačoj ligi sveta.

Saša Obradović je takođe pričao o igračima iz razvojne lige, koji bi mogli da ostanu bez angažmana, pa bi i tu možda „crveno-beli“ mogli da pronađu rešenje.