EKSPRESNA REKACIJA: Zvezda PREDSTAVILA novo pojačanje!

Klub sa Malog Kalemegdana reagovao posle otkazane saradnje sa Lendrijem Nokom

Nagovestio je Saša Obradović da Crvena zvezda prati tržište i da će reagovati posle nenadano rano prekinute saradnje sa Lendrijem Nokom, da bi večeras pitanje novog centra klub sa Malog Kalemegdana rešio. Novi košarkaš crveno-belih je Emanuel Teri, koji će mesto pod košem popuniti pošto je ustanovljeno da Kamerunac nije prošao lekarske preglede.

U međuvremenu je višednevno traganje za novim centrom okončano, tako što je dvogodišnji ugovor sa Zvezdom potpisao 24-godišnji Teri, visok 206 centimetara i težak 102 kilograma, čime bi kadar za narednu sezonu trebalo da bude popunjen.

Teri u ekipu Saše Obradovića stiže posle epizode u Hapoelu iz Jerusalima, za koji je potpisao u martu, ali ga je zatim sasekla pandemija virusa korona, pa maltene nije ni igrao za Izraelce. Što ne znači da nema iskustva u evropskoj košarci, jer je prošlog leta potpisao za tursku Bandrimu, ali se u njoj zadržao samo do početka ove godine.

Emanuel Teri je rođen u Birmingemu, u Alabami, završio je srednju školu u Klivlendu, studirao na Linkoln Memorijal univerzitetu, zatim dobijao nekoliko krakoročnih ugovora u NBA ligi, poput Finiks Sansa i Majami Hita, popunjavao je roster Denvera i Klivlenda u Letnoj ligi, oprobao se dvaput i u Sijuks Skjaforsima i pošto nije ostavio trag u otadžbini zaputio se na Stari kontinent.

I posle epizoda u Turskoj i Izraelu stigao u Beograd.