GRCI SE OZBILJNO POJAČAVAJU: Pepe ZVANIČNO stigao u Olimpijakos!

Šampion Grčke završio još jedan veliki posao

Olimpijakos ima i četvrto zvanično pojačanje ovog leta! Iz Vitorije Gimaraeš stigao je centralni vezista Pepe Rodrigez, sa kojim je grčki šampion potpisao ugovor na četiri godine.

Posle nekoliko sedmica neizvesnosti, Olimpijakos je uspeo da ubedi Vitoriju Gimaraeš da konačno popusti i preda svoj deo Pepeovog ugovora, pošto porciju istog drži njegov prethodni klub Benfika. Klub sa Luža bio je spreman bez mnogo ucenjivanja da se odrekne svog dela, Vitorija je neko vreme zatezala, ali na kraju ipak popustila i solidno zaradila na njegovoj prodaji.

Iako finansijski detalji nisu objavljeni, mediji u Portugaliji spekulišu da je Olimpijakos za ceo posao izdvojio 4.500.000 evra. Od toga je 3.000.000 evra odmah leglo na račun Benfike, dok će Vitoriji ići 1.500.000 evropskih, ali i bonusi na ime odrađenih obaveza, te procenti od naredne prodaje.

Pedro Martins je dobio pojačanje po želji, jer je Pepea jurio praktično od početka letnjeg prelaznog roka. Sada uprava pirejskog velikana može maksimalno da se fokusira na dovođenje Jana Mvile, a šuška se i da su crveno-beli takođe zainteresovani za Adela Tarabta iz Benfike­. Marokanski vezista je ima još dve godine ugovora sa Benfikom, ali pošto na njega ne računa Žorž Žezus, mogao bi vrlo lako da krene Pepeovim putem i pravo na stadion Karaiskakis.

Cilj Olimpijakosovih čelnika je da Pedro Martins ima željena pojačanja na raspolaganju do utakmice plej-ofa za Ligu šampiona, gde bi potencijalni rival mogla da bude Crvena zvezda. Pod uslovom, naravno, da prođe Omoniju.

Olimpijakos je ovo leta pre Pepea definitivno otkupila Ahmeda Hasana iz Brage za 2.000.000 evra, plus dovela Hozea Holevasa i Rafinju bez obeštećenja.