IVIĆ OHLADIO ENGLEZE: Zna se šta se MORA poštovati!

„Naša meta je povratak u Premijer ligu“, ističe trener Votforda

Kruže priče iz Engleske kako fudbaleri Votforda nisu oduševljeni metodama rada Vladimira Ivića i da se već nagađa koliko će se dugo zadržati na ionako paklenoj klupi Stršljenova.

A, posle intervjua koji je Ivić dao za klupski sajt nakon pobede nad Totenhemom u prijateljskoj utakmici (2:1), možda se i može naslutiti šta igračima nije po volji. Ako je to uopšte tačno.

Ivić traži gvozdenu disciplinu. Na terenu i van njega. To u današnjem fudbalu nije lako sprovesti u delo.

„Disciplina je najvažnija stvar. Nju igrači moraju da imaju i na terenu i van njega i utakmicama i na treninzima. Moramo da je stvorimo. Moramo da radimo da bismo je napravili. Bez nje, nemoguće je da išta napravimo. Kada kažem disciplina, mislim na fokus na svoj posao, kako da budemo sistem, da budemo jedno. A, taj sistem je Votford“, istakao je Ivić.

Za srpskog trenera nema dileme koji je klupski cilj za narednu sezonu.

„Naša meta je povratak u Premijer ligu. Moramo svi zajednio da radimo na tome da bismo ga ostvarili. Neće biti lako, to je sigurno. Pogotovo nije lako odmah se vratiti nazad posle ispadanja. Mnogo stvari mora da se uradi. A, jedna od njih je da promenimo naš mentalitet, način razmišljamo, da budemo pozitivni. Čempionšip je vrlo teška liga, sezona je duga sa mnogo utakmica. Potreban nam je i širok igrački kadar“, dodao je Vlada Ivić.

Ali, ako je suditi po pobedi nad Totenhemom, onda su Ivić i Votford krenuli dobrim putem.