LAVOVSKI TSC: Rumuni idu DALJE, ali je TSC pokazao MNOGO!!

Ako niste gledali, mnogo ste propustili…

Fudbaleri TSC-a nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras u neverovatnom meču u Senti eliminisani od rumunskog FCSB-a posle penal-serije.

Rezultat za rubriku “Verovali, ili ne“ – posle regularnih 90 minuta bilo je 4:4, na kraju produžetaka 6:6, a TSC je meč zavrđio sa dva igrača manje!

Na kraju, u penal seriji 5:4 za rumunski klub koji će se u sledećoj rundi sastati sa češkim Liberecom! Jedini neprecizan sa bele tačke bio je Banjas u trećoj seriji.

Treba dodati i da je FCSB jedva skupio igrače za ovu utakmicu s obzirom na veliki broj zaraženih od koronavirusa u njihovom timu.

TSC je sjajno započeo meč, golovima Milićevića u 11. minutu na asistenciju Zeca, pa Borka Duronjića tri minuta kasnije posle saradnje sa Nenadom Lukićem, poveo je sa 2:0 i delovalo je da desetkovana ekipa FCSB-a neće imati snage da odgovori.

Ali, nisu se predavali Rumuni, i u 25. minutu preko Komana su prepolovili prednost ekipe iz Bačke Topole. Pravi problemi za TSC počinju, ipak, od završnice prvog poluvremena kada je Ponjević isključen, pa je trener Zoltan Sabo reagovao uvođenjem beka Nemanje Petrovića umesto napadača Duronjića.

Brojčanu prednost FCSB koristi već posle pet minuta igre u drugom poluvremenu, kada je Man izjednačio na 2:2, ali već u narednom minutu TSC vraća prednost posle prekida, kada se Antonić najbolje snašao pred golom nesigurnog i neiskusnog golmana Dukana – 3:2.

Međutim, “promaja“ u odbrani TSC-a je preterano duvala večeras, pa gosti u 63. minutu stižu i do jedanaesterca koji je skrivio Balaž, a Denis Man sa bele tačke pogađa za 3:3.

Delovalo je da će regularni tok meča biti završen tim rezultatom, ali onda je uslediola prava “ludnica“ u nadoknadi vremena.

Najpre u drugom minutu nadoknade Balaž postiže autogol, nespretnom reakcijom posle centaršuta gostiju sa leve strane, ali na drugoj strani odmah uzvraća kapiten Tomanović. Prihvatio je na grudi dugu loptu koja mu je bila upućena, okrenuo se i poslao je u donji levi ugao Dukanovog gola – 4:4!

Usledili su produžeci, tokom kojih Vladimir Silađi čini dve velike usluge gostima iz Bukurešta. Najpre je propustio stopostotnu prikliku kada je bio sam pred golmanom Dukanom, koji brani njegov udarac, a onda u 103. minutu oštro startuje na protivničkog igrača i dobija direktan crveni karton!

Gosti odmah to koriste i već u sledećem napadu Man pogađa za 4:5. Na izmaku snaga bili su dmaći fudbaleri, ali već u sledećem minutu Janko Tumbasević donosi novo izjednačenje TSC-u – 5:5!

Tim rezultatom se ušlo u drugi produžetak, a kada je Petre i 108. minutu pogodio za 5:6, delovalo je da više nema nade za TSC. Ali, tako nisu bislili Banjac i kapiten Tomanović, koji je odlično ispratio akciju i centaršut svog saigrača i udarcem glavom sa oko pet – šest metara smestio loptu u mrežu za 6:6!!!

Usledila je penal serija i trenuci odluke:

1. serija, Tomanović 1:0 za TSC – Morucan 1:1

2. serija, Zec 2:1 – Perijanu 2:2

3. serija, Banjac neprecizan, brani Dukan – Panciru 2:3

4. serija, Antonić 3:3 – Petre 3:4

5. serija, Đurić 4:4 – Man 4:5, Steaua ide dalje!