MILAN JURI SRBINA: Svi su PRISTALI na transfer sem KLUBA!

Rosoneri u presingu na srpskog defanzivca

Odradio je Milan već mnogo toga u ovom prelaznom roku, skresao platni spisak, doveo jeftina pojačanja, ali ono kapitalno se i dalje čeka.

Kapitalac kojeg Rosoneri ciljaju je srpski štoper Nikola Milenković.

Interesovanje traje već mesecima, ali Fiorentina se postavila kao zid u pregovorima. Na Blekijevom transferu je prvo insistirao trener Stefano Pioli koji ga je lansirao u Fiorentini i koji je najzaslužniji što je Srbin pored štoperske pozicije, postao pouzdana opcija i na desnom beku. Paolo Maldini takođe ima visoko mišljenje o srpskom reprezemntativcu, a zeleno svetlo je stiglo i od generalnog direktora Gazidisa i američkih vlasnika. Milanova želja nije sporna i uradiće sve što može da dovede Milenkovića.

Želju da pređe na San Siro ima i Milenković, ali džentlmenski pristaje da se prvo klubovi dogovore i ne vrši nikakav pritisak na Fiorentinu. Bitnu ulogu u transferu bi trebalo da odigra Nikolin agent Fali Ramadani sa kojim su direktori Milana sastančili u više navrata ovog leta. Što zbog Rebića, što zbog Milenkovića. Oni ga vide saveznika u svojim namerama i nadaju se da bi mogao da omekša Fiorentinu.

Vipola od poečtka pregovora insistira na obeštećenju od 40.000.000 evra što je za Milan mnogo. Ne zbog toga što smatraju da Milenković ne vredi toliko, već zbog toga što im je bidćet ograničen. Maldinijeva prva ponuda je iznosila oko 20.000.000 evra što je za Violu neprihvatljivu.

Ipak uz asistenciju Ramadanija, Rosoneri se nadaju da bi drugom ponudom mogli da otvore pregovore. Klubovi bi mogli da se nađu na sumi od oko 32.000.000 evra, piše Gazeta delo Sport. Jedan od ključnih faktora u celoj priči bi mogao da bude nedvani transfer Rebića iz Ajntrahta u Milan. Rosoneri su otkupili Hrvata posle pozajmice, a Nemci su isto uradili sa Andreom Silvom. Međutim, finansijski detalji tih transfera se čuvaju pod velom tajne. Možda baš zbog Fiorentine…

Naime, klubu iz Firence je po ranijem ugovoru pripadalo 50 odsto od Rebićevog transfera iz Ajntrahta jer je takav dogovor sklopljen kada su ga prodali Nemcima pre nekoliko godina. Milan i Ajntraht su suštinski mogli da prevare Fiorentinu i da joj ne daju ništa od transfera. Tačnije, da onih 50 odsto bude 0 evra.

Realna vrednost Rebićevog transfera je bila oko 20.000.000 evra od čega bi polovina pripala Violi. Ajntraht bi svoju polovinu iskoristio da otkupi Silvu koji košta oko 10.000.000 evra. Međutim, Ajntraht je mogao da pokloni Rebića Milanu, a oni njima Silvu. Nemci bi dobili igrača od 10.000.000 što je isto kao da su dobili pomenutu sumu od Rebića i onda je iskoristili za otkup Portugalca.

U tom slučaju bi Fiorentina izvisila za čestih desetak miliona evra i to je bio deo strategije da se na klub iz Toskane izvrši pritisak da popusti u pregovorima za Milenkovića.

I dalje se ne zna tačno kako su Milan i Ajntraht završili posao, ali iz Firence stižu signali da je spremna za pregovore i da bi transfer srpskog štopera na San Siro mogao da se završi.