NEĆE BITI LAKO: Partizan VEĆ sad zna RIVALA za poslednji stepenik do LE!

Tri utakmice ove sezone u Evropi, tri pobede, uz gol-razliku 11:0!

Pobednik sutrašnjeg dvoboja između Šarlroe i Partizana igraće u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv poljskog Leha iz Poznanja.

To je epilog večerašnjeg meča na GSP stadionu u Nikoziji, gde je Leh kao gost deklasirao domaću ekipu Apolona sa 5:0!

Podsetimo, Leh će i u plej-ofu biti gost, a sutra ćemo saznati da li će doputovati u Beograd ili u Belgiju. Poljaci su u prethodna dva kola kvalifikacija eliminisali letonsku Valmijeru sa 3:0 na svom terenu, pa Hamarbi u gostima, takođe sa 3:0.

Loše je počelo za domaće, koje je poremetila povreda Daboa u 14. minutu, posle čega je Leh preuzeo stvari pod punu kontrolu.

Ipak, domaći su pripretili u 35. minutu, sjajna prilika za Diginija, posle centrašuta Denica sa leve strane, volejom je zahvatio loptu, ali nije bio dovoljno precizan.

Išak je šest minuta kasnije mogao da donese prednost Lehu posle odlične kontre, ali je golman Apolona Demetriu odlično reagovao.

Ali nije se dugo čekalo na gol, u 42. minutu Leh je uspeo da povede. Bila je to odlična akcija Ramiresa i Pedra Tibe kroz sredinu, “desetka“ gostiju Ramires je majstorski asistirao Tibi u kaznenom prostoru, a ovome nije bilo teško da realizuje ukazanu priliku – 0:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, prednost gostiju je duplirana. Ponovo je odbrana Apolona probijena kroz srednu, ovoga puta Tiba bez gledanja asistira ua Išaka, a ovaj ulazi u kazneni prostor i pogađa mrežu – 0:2.

A onda, još jedna sjajna kontra gostiju u 58. minutu i praktično rešene sve dileme oko putnika u plej-of. Išak je poslao loptu ka Ramiresu, ovaj odmah šalje napred ka Kaminskom koji beži odbrani Apolona, izlazi sam ispred golmana i rutinski šalje loptu u mrežu – 0:3.

Tek što je ušao u igru, bivši vezista Partizana Saša Marković je pripretio sa dvadesetak metara, odlično je šutirao, ali zamalo pored gola.

Ipak, nije Apolon stigao ni do počasnog gola, umesto toga, Sikora je u 81. minutu, posle još jedne asistencije Ramiresa, sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u donju desni ugao gola kiparskog tima – 0:4.

Par minuta kasnije, Sikora je još jednom pripretio, ali ovoga puta golman Demetriu je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nisu se Poljaci zadovoljavali postignutim rezultatom, do kraja, u nadoknadi vremena, još jedna sjajna akcija gostiju, Kačarava i Tiba su se poigravali sa defanzivcima domaćih, na kraju Tiba pogađa za konačnih 0:5!

Doprinos ovom trijumfu dao je i nekadašnji defanzivac niškog Radničkog Đorđe Crnomarković koji je odigrao ceo meč, dok je kod domaćina Saša Marković odigrao oko 25 minuta.

Leh: Bednarek – Červinski, Satka, Crnomarković, Puhaš – Kaminski (Skoras od 76.), Tiba, Moder (Muhar od 73.), Sikora – Ramires – Išak (Kačarava od 67.).